• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milenskior - специалист
filmatoplo написа:
Моя съвет е захранването на горелките да го преминавате през предпазен авариен термостат 85-90 градуса , че не дай си боже откаже нещо :wink: .
Моята система е отворена, а и в къщи винаги има хора (родителите ми са пенсионери), тъй че и да стане нещо или ще заври водата (което е малко вероятно) или бащата ще се обади да каже, че радиаторите са много горещи и съответно ще го инструктирам да изключи горелката.
milo65 - специалист
Здравейте драги съфорумници! Моля ви, ако някой има опит, да потвърди, че обсъжданата пелетна горелка/модел RB/ би могла да се присади и на моя котел De Dietrich CF 126 CSE. Имам предвид дали ще бъде удачен модел горелка- като начин на изгаряне на пелетите, съобразно разположението на водната риза в този котел.., ще се налага ли поставянето на допълнителни плочи за димохода/възможно ли е в този котел/? Благодаря на Л. Ганев за актуалната тема!
filmatoplo - майстор
:? На Де Дитрих е малко съмнително дали ще стане горелката , не съм мерил , ама отвора над скарата е доста малък .
milo65 - специалист
filmatoplo написа:
:? На Де Дитрих е малко съмнително дали ще стане горелката , не съм мерил , ама отвора над скарата е доста малък .

Малък е наистина, но скарата не се ли маха в този случай..?
filmatoplo - майстор
Да де въпрос на преценка :wink: .Няма как да ида и да погледна котела на един клиент , понеже котела е монтиран в стая която сега е заета от хора , тоест сервитьорки :heart: . :)
miloto - напреднал
Здравейте,някой да има инфо,какво се случва с Грейко!
Попитах ги за котела,отговориха ми че още не е готов ,след 30 дена може и да е
а за панаира,ми казаха че най вероятно няма да участват тази година!
alex_serviz - специалист
Привет!
Някой слагал ли е RB 20 на котел Дакон Дор ( 32 КW )? Не мога да преценя колко е изнесена на вътре в котела горелката, дали няма да е прекалено близо до вратата?
От пролетта се навих за нея, но трябва първо да се освободя от/продам настоящата ( Фероли ). В момента я давам за 1 200 лв.
Ударете едно рамо, ако някой търси Фероли!
LazarGanev - "Велик майстор"
alex_serviz написа:
Привет!
Някой слагал ли е RB 20 на котел Дакон Дор ( 32 КW )? Не мога да преценя колко е изнесена на вътре в котела горелката, дали няма да е прекалено близо до вратата?
Ами тя тази горелка основно на такива котли се монтира, няма място за притеснение
filmatoplo - майстор
:? Ко стана с котела Грейко , бави се нещо :wink: .
alex_serviz - специалист
LazarGanev написа:
alex_serviz написа:
Привет!
Ами тя тази горелка основно на такива котли се монтира, няма място за притеснение
О'К! А има ли смисъл да слагам RB 30 ( не знам дали въобще ги правят ), имайки в предвид, че котела е 32 KW.
С Феролито на слънчогледови пелети ми работеше до 5-та ст., след това с дървените спокойно работеше до 3-та ст. в най-големите студове.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: