Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
batence81 - специалист
Здрасти, на вилата имам 80-литров бойлер на "Теси" и понеже искам да го източвам зимата го вързахме по следния начин - от бойлера тръгва гъвкава връзка и след нея е сложен крана за източване и после е вентила за изпускане на налягането и накрайа обратната клапа. Въпроса ми е дали това е правилно за нормалното функциониране на вентила за налягането, защото иначе го слагат на бойлера и след него тръгва гъвкавата връзка. Мерси на компетентните.
ESPACE - майстор
Не е хубаво да има кран между предпазния клапан и бойлера. Преправи го като между предпазния клапан и бойлера сложиш тройник и на него завиеш крана.
batence81 - специалист
аха, но не е проблем, че са след гъвкавата връзка, така да останат?
jekasus - майстор
batence81 написа:
аха, но не е проблем, че са след гъвкавата връзка, така да останат?
Само гледай какво купуваш, че има много кекави кранове(китайците икономисват от материала).

Прикачен файл

Image 14.png
Image 14.png (15.76 KиБ) Видяна 3136 пъти
Чаро - Акълия
Те

Прикачен файл

S50301491.jpg
S50301491.jpg (73.04 KиБ) Видяна 3131 пъти
batence81 - специалист
точно по тази последната схема ми е сложено, въпросът беше има ли проблем че има гъвкава връзка око 30 см преди тях и дали не пречи крана че е преди вентила?
ESPACE - майстор
Една снимка ще е достатъчна. Не е проблем гъвката връзка. Какво значи крана е пред вентила? Какъв кран, как точно е монтиран? Ако е на захранващата линия е опасно ако някой го затвори. Снимай!
batence81 - специалист
ок, но може да се позабави снимката, все пак е на вилата бойлера

Тема "Съвет за вeнтила na бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: