Филмче не знам колко струва една педя неръждавейка на отпадъци ама ще е ровене да намериш 4 мм. поне.
Аз снощи си играх да премеря една скара за камина 21/18 см и като гледам май ще извадя 2 решетки. Разстоянието между пръчките на скарата е 8 мм /коркото са ф на задната скара/ За предната скара пак може да се направи от наличния остатък на скарата. Проблем ще е заваряването на чугунените скари към страницата.
Казвам това защото Ванката ми обяви цена за материали и труд 400-450 лв. Не са много тия пари ама са яко кът да го е.а. Аз търя евтин вариант и ако ми върши работа да вкарам още пари тогава. Плюс това детайла е почти готов и за смешни пари - 7 лв е чисто нова скара и ме изкарва 1 сезон на донбаски въглища /обикновенно се пука но не се е чупила/
по добре намерете къде наблизо леят чугун и да ви отлеят по размери иначе си е мъка да преправяш и заваряваш чугун малко чугуни от които се правят скари за печки са подходящи за заваряване а и електродите за тази дейност са доста скъпички и докао пробвате щото не знаете скарата аджеба от кой чугун е ис какъв електрод да се завари се топят едни електроди от порядъка на 3-6 лв за бройка
400-500 лв са много за една джаджа 10/15 см , за 150 лв бих се навил някой да ми направи кошничката .Истината е че сега съм зает , от септември може да си направя и сам , ако ме домързи да режа с флекса ще взема да направя скаричката от неръждаеми пръчици .
на мен ми дойде идея да се направи скара от автомобилни клапани от стълбеца мисля че са достатъчно жароустойчиви клапаните те работят пт голямо топлинно натоварване и мисля че ще станат само трябва да се търсят с по малък диаметър например от малолитражен 16 клапана автомобил
Ванка по сервизите.
Аз имам 8 от астра а имам и един приятел със сервиз дето ще събера цял багажник .
Тва е закалена стомана ама на ква температура издържат не знам
ами като имаме предвид че горенето в един двигател е около 2100 градуса клапана е винаги загрят до около 1000 градуса така че мисля че е достатъчно това за горенето в горелката там няма такива теператури така че търсете клапани аз не мога да намеря да тествам
Някой може ли да ми направи само кошничката , един човек ги правеше на плазма машина досущ като истински , дайте разумна цена и да си поръчам една , предполагам че желаещи ще има още много .
Филмче то доста народ ги прави вероятно но за мн пари.
Що да взема малко като може да взема много.
Аз приех идеята на ВАнката и казах да ми сберат 20 клапана и ще я заварим с един приятел или с дядото.