Всички въпроси за вилата.
todo1 - напреднал
И аз затова искам да ги използвам сръбските тухли, за да не използвам после облицовка, поне отпред. :)
С тях съм зидал отдолу, и затова ми се искаше да ги използвам и за комина.
И при него с тези тухли ще се получи добре отвън.
И наистина са много рехави...
Ако използвам единички втора употреба за комина, трябва да ги замажа отгоре.

Търсих из Варна плътни тухли единички, без никакви дупки, но няма. Дори от скъпите.
todo1 - напреднал
Здравейте, имам едно притеснение.
Снощи умувайки и почесвайки се около барбекюто забелязах, че лепилото ( теракол термоустойчив на Боро) стои едно такова меко. Като го разтъркам между пръстите си и става на влажен прах. Не е стегнало като цимент.
Нормално ли е това?
Последно съм зидал преди 3-4 дни.
EDI - майстор
Като лепих моето огнище преди години, за 2 дена стегна на камък термоустойчивото лепило.Ама не беше "марково" :lol: , а от ТОПЛИВО в торби, не помня какво пишеше на торбата.4 дена ми се виждат много за стягане и съхнене.Да не е било държано на влажно.Пък и може лепилото да не е свястно, БОРО е все пак. :lol:
todo1 - напреднал
Разбрах къде ми е била грешката.
Бях го покрил доста плътно с една мушама в случай, че завали.
И се е получил малък парник отдолу, всичката влага се е задържала там.
Днес за 3 часа на слънце стегна доста добре.
stiv1961 - майстор
По принцип термоустойчивите лепила а и шамота дърпат бавно. Аз като правих моето ББК и пещта ми дадоха съвет да запаля пещта с малко дърва за да я подгрея. Така и направих- 2- 3 дни шамота стоеше мек на пипане и като подгрях пещта( респективно и барбекюто) всичко си дойде на мястото.
viewtopic.php?f=21&t=38199&start=240#p429986
viewtopic.php?f=21&t=38199&start=260#p433494
stenmark - специалист
Стив дай да те пазаря как да си направя и аз такъв грил за печене/пили и какво ли не/Имам едни стойки които са стояли на едно барбекю,но като разваляха аз ги взех и сега чаках точно такъв момент.Защото да въртя на ръка,абсурд.Но както си го направил е супер ,да се върти бавно.Иначе да не бъде хептем извън темата,аз лепих с Боро Термотеракол и ставаше доста здраво още на другия ден.Даже ми беше странно след като разбърках все ставаше твърдо и малко кофти за работа.Тухлите ги държах във вода понеже доста пиеха наистина и така да може да не дърпа бързо лепилото.
stiv1961 - майстор
stenmark написа:
Стив дай да те пазаря как да си направя и аз такъв грил за печене/пили и какво ли не/Имам едни стойки които са стояли на едно барбекю,но като разваляха аз ги взех и сега чаках точно такъв момент.
За какво ще ме пазариш :) на приятели давам безплатни съвети( ако мога де). Пусни снимки на стойките и ще направим грила заедно, та и други да могат да взаимстват идеи.
stenmark - специалист
В събота ще ходя на вилата и ще ги снимам. :supz:
todo1 - напреднал
Рапортувам с прогреса. :o

Прикачен файл

2014-08-15 08.41.27.jpg 1

Прикачен файл

2014-08-15 13.14.50.jpg 2

Прикачен файл

2014-08-15 16.51.09.jpg 3

Прикачен файл

2014-08-15 19.12.58.jpg 4