Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
MamaMy - майстор
С подобен полиуретанов силикон като този който съм пуснал, лепя и уплътнявам всякакви пластмаси. До тук не съм открил такава която да не лепне за да си направя тапа да не съхне. :-D
inspo - майстор
Сега като се замисля може да хванеш детайла към отвора с винтчета от вътрешната страна към дървото. За да не се скъса пластмасата слагай по широки шайби или направо парче шина по дължината на отвора.
hidrazin - майстор
Тъмносинята кофа е направена от полиетилен, също като зелената кофа по-горе. Не се лепят с нищо, освен с с химикалите дето изброих по-горе. Светлосинята е от някакво твърдо PVC (май отпадъчно). То затова има и разлика в цените. Тези като зелената от полиетилен ги използвам за химикали. Устойчиви са на почти всякакви киселини и основи. Другите се разтапят. :-D
И ако може една идея. Намирал съм си метални кофи с капаци като от снимката. Не помня точно от какво са били. Мисля че е по-доброто решение. Ако си намериш такава де.
Изображение
:partyman:
MamaMy - майстор
Имам две метални кофи от саморазливен под. Малката е била втвърдител, а голямата е смолата.
Chefo77 - майстор
Имай предвид, че това циклонче, изработено от такива материали, ще събира доста статично електричество. Предвиди някакъв отвод.
hidrazin - майстор
Ооооо... Особено тези от полиетилен (меките) се наелектризират много добре. Пък щом е прах, се предполага че е сух и наистина ще има известни проблеми с почистването. :?
npelov - специалист
Дървото много ли се влияе от статично електричество? Току що опитах. Ефекта не е чак драматичен. Но сте прави. Все пак мисля да продължа да видя какво ще стане.

Идеята за винтчетата не е лоша. Ще уплътня със силикон. Има една страна без дърво, но там ще уплътня с топло лепило, като може предварително да нагрея пластмасата да се разтопи малко.
Пък ако статичното електричество стане проблем ще облицовам със фолио и ще пусна жица до земята :) ... Или ще направя версия две. Луд умора няма.
Chefo77 - майстор
Не е само до това как се влияе дървото от електричеството - то ще си смуче - покрай съда ще има поле и като го пипаш, ще бие ток. Не е смешно, изпитвал съм го :) Особено като смуче дървени стърготини. Това го изпитвам всеки ден, тръбите на прахосмукачката са с талаш отвън!
hidrazin - майстор
Е, не е чак драматичен но е дразнещ. Аз лично бих се разходил до някои вторични суровини. Там често се намират такива метални баки и малки варелчета.
Моите от там съм ги купил. Взел съм поне 4-5 за село. Продават ги на кило и май последно беше по левче килото. Едно такова едва ли ми излезе повече от два лева.
P.S. А за тока - щом бия, значи обича. Пък и е полезен за ревматизма. :-D
pipilica - майстор
Що не си направиш водна прахосмукачка, тоя циклон май не утаява най-финия прах.
Аз си направих от 120 литров бидон и мотор от няква руска смуче като змей секакви боклуци, е малко трудно се разнася ама нали върши чудесна работа.

Тема "лепило за пластмаса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: