Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jorkataG - специалист
Само да допълня: Чугунен радиатор бавно загрява /сам си видял това/ но като загрее е номер едно а алуминката бързо загрява но и бързо изстива. Ти си знаеш все пак сменяй ги. Разхода е един и същ за кугунен радиатор примерно ти трябва 1 час да го загрееш и ако го изключиш той ще ти държи още час тоест си горил материал 1 час а ти е топло час и половина.
С алуминката ако гориш матриял час и половина за да ти е топло /алуминиевите изстиват 10 пъти по барзо поне/ дали си по на далавера?
marian1 - майстор
Много е важно да се обърне внимание и на боята! Спомням си преди време в един комбинат, започнаха опити за производство на радиатори. Експеримента беше - на ламарина, на една ръка грунд, на една ръка грунд + една ръка боя и на грунд и две ръце - според експеримента - (който вече не помня в цифри) имаше доста фрапиращо понижение на топлоотдаването заради по дебелият слой боя.
Energyx - специалист
Мда...И е правилно да са боядисани матово черни, а не бели, щото така се намялява топлоотдаването чрез излъчване :-D
k_garchev - специалист
Темата беше за съвсем друго,но и така ще ми помогне...Следващата инвестиция(надявам се преди тази зима) ще е пелетна горелка на сегашния ми котел-Дакон 24,по настоящем,мисля че са Бош!Може ли някой да ми обясни защо тогава никой не поставя чугунени радиатори?
Energyx - специалист
E ти откъде знаеш, че не се слагат-слагат се, продават се, но гроздето е кисело :-D
http://eurotherm.org/онлайн-магазин/ото ... etail.html
Но хората си купуват Дачия, а не Тойота. То и грамофони с иглички, винилови плочи и лампови усилватели се продават и качеството на музиката от тях е по-добро от съраунд система, ма цената на най-добрите е колкото една Дачия.... Такива ми ти работи... :wink:
jorkataG - специалист
Слагаме колега и ако ми падне нещо на далавера пак ще сложа. Имам 2 вети за 100 кинта иначе нови забрави. Тва са единствените радиатори които и втора употреба да вземеш /ако не са ударени и спукани/ са вечни.
k_garchev - специалист
В този ред на мисли,каква цена мога да взема на моите радиатори?
jorkataG - специалист
Според зависи. Всичко е на пазарлък но поне ще си помогнеш дори и на вторични да ги дадеш.
Колко радиатора с по колко глидера имаш българските са на Н500 а руските на Н600-650 мисля че бяха
novgradski - специалист
На времето като се "преселвах" -моите чугунени ми ги изкупиха в една леярна (имаха вагрянка)..по-добре беше от вторичните суровини.Въпреки всичко после си купих само един алуминиев( за 3-чугунени)
jorkataG - специалист
Аз платих преди 4 г. 100 кинта за 2 радиатора с общо 31 ребра /един руски и един български.

Тема "Въпрос за алуминиеви радиатори!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: