• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
здрасти,

С опита ми от Бош първоначално аз се опитах да нахлузя бургията директно върху патроника. Видях, че не става. Дръпнах като теб долната част на патроника към машината и пак не стана. Та....от изречението в книжката не става много ясно, иска се малко схватливост. Това не е вярно "свалете правозащитната капачка от захвата на инструмента". Съвсем простичко е. Втората част на патроника /тази, която от снимката се вижда, че си дръпнал към машината/ реално потъва с още една стъпка към тялото на машината. С една дума. Дръпни я още веднъж към тялото на машината за да освободиш лагерите и нахлузи бургията. След това патроника се връща в "изходящо" положение и блокира лагерите за да не може да излезе бургията.
guroto - специалист
Колко килограма тежи перфоратора?
zaza14 - специалист
Ахааа, благодаря за обяснението. Да, от писането не става много ясно, а аз си мислех, че се вади направо като свредлото.... :weedman: сега разбрах, значи самото изваждане става в патронника. Благодаря и поздрави. :partyman:

----сори нямам цифров кантар за голяма точност
prascho - майстор
Една малка корекция на това, което съм написал. Задната част на патроника потъва при изваждане. При слагане на бургия първо потъва задната част /етап едно/ и ведната след това потъва целият патроник към тялото на машината. В това положение блокировката е освободена и бургията влиза безпрепятствано. Нагледно снимки, че не ме разбра 'заза'.

П.П. В крайна сметка бургията е консуматив, който много лесно трябва да се слага и маха. Като презерварив. :-D Ако тръгне човек да разглобява патроника къде ще му излезе края.

Прикачен файл

IMG_0259.JPG

Прикачен файл

IMG_0260.JPG
zaza14 - специалист
Да, много благодаря. Питането ми беше насочено към 15 стр. "Поддръжка и почистване" Където пише: "Почиствайте редовно захвата на инструмента 6. За тази цел дръпнете блокиращата гилза 7 назад и свалете прахозащитната капачка от захвата на инструмента 6.

Ставаше дума за свалянето и почистването на прахозащитната капачка. :)
prascho - майстор
guroto написа:
Колко килограма тежи перфоратора?
Човек какво ли не би направил за една бира в този топъл сезон :).

Куфърът закова на 8кг. Машината е 5,2кг. За сравнение чист перфоратор 2-26 е 2,5кг.

П.П. Заза, в първите 10секунди аха да върна машината за негодна, но всичко се размина в следващата една минута. Човече възхищавам ти се как си издържал 3-4часа от покупката :) .
zaza14 - специалист
Е тя си беше фабрично запечатена и не е пробвана в магазина. Като риск във всеки онлайн магазин :mrgreen: .Попитах само продавача за гаранцията и отговора по спомен беше: " С касовата бележка".... :partyman: :)
prascho - майстор
Да и аз така я взех /нямат проба на място/, но я разпечатах веднага у дома и прозрях "проблем" с патроника. Въпреки, че не си го решил "проблема" ти си издържал 3-4 часа и не си го върнал в Лидъл. Адмирации :).

П.П. Май не се разбрахме. Ти си питаш за едно, аз ти разяснявам съвсем друго :lol: .. Леле, това ще да е от пътя, минах 1000км за два дни. Със здраве да си я ползваш и евентуални аварии само до 3-тата година :). Влезнахме в графа "господари на форума".
Последна промяна от prascho на чет авг 14, 2014 8:37 pm, променено общо 1 път.
zaza14 - специалист
Мерси подобно, колега, живи и здрави и безаварийно ползване на машините :) :drinkers: :partyman: :supz:
prascho - майстор
jekasus написа:
prascho написа:

П.П. Това чудо каква поддръжка изисква. Някаква смазка само на патроника от време на време или нещо по специфично?
Никаква първите три години :lol: И не бъркай лепило със него, ще разкажеш играта на съединителя.

Аз пък си взимах дигиталния ъгломер и май ми хареса за тая скромни пари, а и размерите на уреда са точно за моя работа.
Впрочем тествах я на първа степен. Едвам пълзи. При лепило се изисква нискооборотна машина. Според мен би вършила работа. Но е доста тежка за тази дейност.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: