Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
СТИГА!Човекът се е насочил към ДеВалт, не го наставлявай да усъвършенства тази!
Ако пробивах повече от няколко дупки на седмица, щеше да бъде икономически оправдана покупка. За момента не е. Иначе добри впечатления имам от един къртач Dewalt. Може би щото това беше единственият нормален къртач, с който съм работил. Но бетона го ядеше за закуска.
Е ти каза, че е време за ДеВалт. Може и Спарки да си вземеш, има достатъчно малки, леки и евтини машинки с регулиране на оборотите. Може и Бошче зеленикакво...
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Е ти каза, че е време за ДеВалт. Може и Спарки да си вземеш, има достатъчно малки, леки и евтини машинки с регулиране на оборотите. Може и Бошче зеленикакво...
Ем, за вкъщи набарах евтин и лека дрелка, ама без регулиране на оборотите. Шанс. Ако ще й купувам спусък за 30лв, то това е близо до цената на цялата дрелка. Сещаш се, че е абсурдно и за 60лв щях да си купя друга. :-D
Последна промяна от thinkpad на пон авг 18, 2014 12:20 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Ако пробивах повече от няколко дупки на седмица,.........
На тебе май не ти трябва бормашина.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Той ключа 1/3 от цената на дрелката. Икономически неоправдана покупка.
Определено. Взимаш си направо дрелка с вграден регулатор. Днес купих за един приятел ръчен циркуляр за 30 лева, барабар с диска, дето е с твърдосплавни пластини. Не помня марката, ама той само диска е половината цена, поне. То и дрелките вървят в тоя ценови диапазон, освен ако не са много запазени или "маркови".
:partyman:
P.S. Докато се натуткам с отговора, много хора сте се изпразнили. Между другото не виждам какъв е проблема да пробиеш една дупка????
ivanovbg - майстор
thinkpad написа:
Явно е довела достатъчно високо, щом до сега не съм ти теглил една ругатня, при условие че не спря да настъпваш лъва за опашката.
Тинки, лъвчо мой, погледна ли темата към която те пратих?
mirk написа:
Ето и една изпитана схема Има си ниски обороти почти до нула на които работи малко на тласъци с удари но си запазва въртящия момент. На картинката двигателя го сменяш с контакт в който си включваш машината. Пет чарка на кръст от това по просто няма на къде.
Изображение
Та пак питам: Сложна ли е тази схема? И имай в предвид, че по качества превъзхожда готовите схеми.
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Тинки, лъвчо мой, погледна ли темата към която те пратих?
Къв тоя mirk бре? И кат говориш за лъвчо, е време да те погаля по главата. :lol:
Ти погледна ли въобще каква схема му препоръчваш???? И да, Тинки ВЪОБЩЕ не трябва да гледа какво му препоръчваш.
Между другото знаеш ли в кой век живееш? Ако ти потрябват карамфили или целофан - свиркай!
:partyman:
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
Та пак питам: Сложна ли е тази схема?
Иванов, сложно е намирането на някои от посочените компоненти. Примерно 2N3525. Да не говорим за всичко останало. :wink:
Най-накрая ще потърся да изтърбуша някоя стара прахосмукачка, ама и там трябва да търся...
Chefo77 - майстор
Виж това. Кеф ти бързи, кеф ти бавни. Само да са ти здрави ръцете :)
gogo7777 - майстор
Виж това
И най-важното.......икономически оправдана покупка е.... :lol:

ivanovbg...... тая схема не е за кривотоков двигател, ако изобщо работи.
Последна промяна от gogo7777 на пон авг 18, 2014 12:49 am, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
Много забавно. А за какво беше темата все пак?

Тема "Регулатор на мощност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: