Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
paralesa - специалист
даммм ,нищо не струва....дълбане,гофре,нов кабел,нови разклонителни кутийки,розетка,гипс...ей ти ги 30 лв...я сега сложи и едно пребоядисване,защото едва ли имаш останал от точно същия латекс,а тоя цвят няма пак да ти го докарат точно и...ей ги 50-60 лв ,щото било "грозно" видиш ли,че имало един кабел. Ако за теб,дето живееш при мама и тати 60 лв са нищо,аз който живея по квартири от години с тия 60 лв ще купя пелени и адаптивно мляко за дете си.
Научете се да цените парите,преди да се правите на много големи естети.
И натам се обърнаха нещата по инерция,не съм го целял....през цялото време се опитвах да ви кажа,че просто може да е добре направено и без кой знае какви разходи. Ако вкъщи примерно си сложиш двойни контакти и коаксиалните и utp (интернетски) кабели ги скриеш в едно кабелно каналче в ъгъла между пода и стената,пак всичко ще е скрито,без хамалогия да къртиш,да боядисваш...само сменяш контактите,а турските кабелни каналчета са по левче метъра+ едно лепило за монтажа им. И не ми казвай ,че с кабелни канали става грозно,напротив,човек който е полагал и напасвал ъглите им,знае как при правилния избор на размер,и цвят дори при марковите може да направи положените канали почти незабележими.
hidrazin - майстор
Има и по-лесно и елегантно решение:
Изображение
Има едни още по-хубави чешко производство. Към тях има ъгълчета и снадки с направени канали за отвод на кабел и
по надлъжия ръб има силиконов уплътнител. На тези от снимката трябва да им се изрязват дупки за отводите.

А относно панелния F-конектор и муфата съм напълно съгласен.
:partyman:
galin56 - специалист
Абе както и да е, всеки да си го прави както си му харесва, все пак го прави у тях си и там ще си живее той. На мен ми по-харесва когато е вкопано в стената, особено ако се нанасяш в ново (за теб) жилище и така или иначе ще трябва да шпакловаш и боядисваш или нови тапети. Нито ме мързи, нито са проблем 20-30-40лв. колкото ми излезе. То вярно човек като ги няма не 20 ами и 2 лв. му се струват много ама за сега съм на добра работа(да чукна на дърво да се задържа там възможно най-дълго) и се справям някак си.
vk - специалист
И аз съм привърженик на полагане на тръби (пластмасови, не гофрета) и по тях да движат кабелите и дори да могат да се сменят. Обаче това наистина може да се прави, когато човек започне по-значим ремонт - пребоядисване или смяна от тапети към латекс или когато подменя подовата настилка. Още по-добре, когато е решил да шпаклова и кани шпакловчик. Тогава си струва това малко усилие да се положат и тръби (към тръбите има и съответни фитинги). Голям производител на такива продукти е "Полиприм-П" гр.Габрово, http://www.poliprimp.com , а голям дистрибутор е ТМТ-Елком, Пловдив, със офиси в цялата страна.

Всичко това е най-добре в тухлен имот със хоросанова мазилка. Разбира се възможно е и зад гипсокартона. Трудно е в панела и всякаква стена бетонна.
Макар да е евтино, ако човек не му се плаща, няма какво да го насилваме да подобрява вида и красотата на имота, все пак първо трябва да се яде.
hidrazin - майстор
ТМТ-Елком
:lol: :lol: :lol:
От тия смехурковци и техните цени се купува само в арен случай.
:partyman:
sdhinkin - помощник
Но най-напред вземи си купи качествен коаксиален кабел и подмени тия боклук китайския,преди да обвиняваш розетките
Това е което ще направя, но трябваше да пробвам с качествена розетка. Къщата се намира в провинцията и не е лесно да купиш най-качествения кабел от локалната железария.
Понеже си минал на цифров сигнал и си започнал да бъркаш понятията качество и сила на сигнала. При "цифровото" няма пряка връзка между двата показателя.
Качеството на сигнала ти го пуска кабелния оператор и е под формата на битрейд (резолюция на картината). Там няма как да влияеш, освен чрез скалер за няколко хиляди.
Силата на сигнала е от значение само за наличието на картина, демек или има или няма картина. Вече при граничните стойности на тунера на телевизора се появяват микро- и макро-блокове.
А колкото до розетките, можеш просто да монтираш F-муфа на декоративна капачка/панел от модела на контактите. Ще ти струва само 1 лев... :wink:
LeoSat, прочетох доста за DTB-C и за диструбутирането на сигнала, и то от TRAIX(имат страхотни статии в сайта си) . Дори звънях на LG, да разбера 1% от тяхната скала на колко dBuV отговаря, но от там ми отговориха че 60% е необходимо за безпроблемно приемане. Няма как да контролирам кабелжиите от дистанция (от София) и ако SNR е кофти, дори да сложа усилвател за да оправя силата(нивото) на сигнала, има и два аналогови ТВта и на тях картината ще е пак кофти, незнам LGто как ще се справи с цифровите канали. Иначе за розетките според мен не са лошо нещо, щом производители като Wisi, Traix и Teleste ги предлагат като част от цялостното окабеляване на сградите.

Иначе е ясно че част от отпуската ще е свързана с пускане на нови качествени кабели и розетки от една от гореспоменатите фирми, само се надявам хората от кабелната да са достатъчно разбрани и ми позволят да погледна какъв сигнал подават на входа на къщата.

Иначе Ф-муфата е вариант,но някак си розетка с 75 омовата терминация ми звучи по-доброто решение, да не забравяме че това не е контакт 220V-50Hz.
velas - специалист
Всеки луд с желанията си... :wink:

Разбира се, че не е проблем да наслагаш навсякъде розетки, единственото спиращо е цената. Ако наслагаш навсякъде качествени кабели, сплитери и розетки, ще можеш точно да сметнеш затихването на кабелната ти система и ще знаеш точно как да коригираш това. Кабелджиите са длъжни да ти докарат поне 60-65 dBдо вас, с малко "уговаряне" може и 70-75dB да ти пуснат и така да пропуснеш слагането на усилвател.

Не се връзвай толкова на показанията на телевизора. Никой производител няма да сложи спектроанализатор, за да ти показва точно силата на сигнала (затова и не са ти дали исканата информация). Те имат средно показание за минимално ниво за чувствителност на тунера.
milev5 - специалист
leosat varna написа:
А колкото до розетките, можеш просто да монтираш F-муфа на декоративна капачка/панел от модела на контактите. Ще ти струва само 1 лев... :wink:
Да вдигна малко темата.
От къде се снабдявате с тези капачки ? Муфи имам бол, но капачка на мерих само Електромаркет във Варна на цена 3лв :shock:
Той контакта беше 3,75лв, направо шах с пешката.
На мен ми трябват 3 броя капачки и 12 контакта с метална рамка за панели, 3 четворни бели панела и 1 троен панел.
velas - специалист
Декоративната капачка е според модела на контактите. Доста от тях нямат опция за такива капачки и трябва да се импровизира. Примерно на кабелна розетка като се махне вътрешността и може да се монтира F-конектор.
Най-лесни са модулните модели, там винаги има дек.капачки.
exvitermini - специалист
Като бивш служител в CATV споделям, че всички розетки за ТВ имат затихване около 10 db. Отпоява се едно съпротивление вътре и на негово място мостче. Обикновено към апартамента се подава около 65-70 db сигнал зависещ от броя на телевизорите вътре. под 60 db сигнала вече е слаб. Това е.

Тема "Проблем с Сигнал от кабеланата през ТВ розетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: