• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
hana1 - помощник
Здравейте!
Чета с голям интерес всичко във форума и се възхищавам на идеите и съветите които се дават тук и то безплатно.
Сега се реших и аз да кача проекта на моята кухня и много бих искала да чуя вашето мнение, а още повече ако има забележки...
Само преди това искам да уточна че става дума за кухня, коета е в дневен тракт и мястото на кухнята е с размери 2,85 на 1,48. На късата страна, т.е. там където е 1,48 - ширината на шкафовете не може да е повече от 50 см., защото толкова е ширината на стената. Ако е необходимо ще кача и скица на апратамента.
Цветовете не са тези, които ще са в действителност - кухнята ще е във венге и бял плот, а само където е фурната, хладилника, микровълновата - ще е винено червено. Страх ме е малко и като цветова комбинация, така че ще се радвам и за това да чуя мнения.
Друго което трябва да уточна е че хладилника е вграден, после следват отдолу пералнята, над нея фурна и микровълнова, после котлони със ширм, а след това съдомиялна - 45 см., дащото това не е много ясно от проекта. Надявам се само успешно да прикача файла, защото ми е за първи път...

Прикачен файл

KUHNIA800-600.jpg
KUHNIA800-600.jpg (60.43 KиБ) Видяна 10674 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами нищо не може да ти се каже - това е оптималното за една кухня.
Въпрос е какво се вижда от другите възлови места в помещението и евентуално да развъртите вертикалните елементи.
Цветовете са нещо твърде лично, та щом сте си ги избрали...
Със здраве да си я ползвате!
dobromir.marinov - специалист
Според мен контраста за кухня идва малко в повече.Венгето,както и червеното се комбинират добре с титан или графит.При вариант :плот титан,а стенния панел 20см титан и 40 см венге разделени с алуминиева лайстна ще изглежда много добре.Ще пусна снимки след няколко дни.Защо не помислиш за вариант единият червен шкаф да бъде от другата страна?Също мисля ,че чекмеджетата са много по- практични от шкафовете,където има възможност на долния ред слагай чекмеджета. Котлона ако е двойка го завърти на 90гр,центриран в средата,по-удобно е .
Не правете толкова големи врати -правят проблеми
По добре 2 по малки - разликата е 2 панти
hana1 - помощник
Това за гърба отзад много ми хареса като идея, но не мога да си го представя съвсем, така че много ще се радвам ако наистина качите някоя снимка. По принцип първоначално мислех да е сив плот, и все още не съм се отказала... Понеше пода и стените са бели, затова мислех че бял плот ще стои по-добре, но може би наистина контраста да е много силен.
Благодаря ви за съветие. Интересува ме мнението ви за това че фурната е до хладибника - мислите че ще си пречат, ако и двете са вградени?
Ето снимки:

Прикачен файл

DSCN1769.JPG
DSCN1769.JPG (117.28 KиБ) Видяна 10338 пъти

Прикачен файл

DSCN1770.JPG
DSCN1770.JPG (98.41 KиБ) Видяна 10337 пъти

Прикачен файл

DSCN1771.JPG
DSCN1771.JPG (117.67 KиБ) Видяна 10337 пъти

Прикачен файл

DSCN1772.JPG
DSCN1772.JPG (102.59 KиБ) Видяна 10337 пъти

Прикачен файл

DSCN1773.JPG
DSCN1773.JPG (117.93 KиБ) Видяна 10337 пъти
shadowman - майстор
Това ми се види венге на Егер (дъб ферара по нашите магазини), леко да се нарани повърхноста и си личи от далече.
Мисля че е на кроношпан.Не е наранено ,просто не е почистено добре.
А по - добре щеще да е ако вместо титан беше използван графит.
hana1 - помощник
Благодаря много за снимките! Много ми хареса като идея - може би ще измисля нещо подобно.
А наистина ли венгето /дъб Ферара/ на Егер се драска и се наранява толкова лесно. Аз точно него си бях харесала като цвят. Но преди месец чух и за едното им зебрано - тъмното - че се наранявало лесно... но мислех че е само за него. Кажете кои плоскости са по здрави и устойчиви тогава, но искам да е венге...
И си мисля да разменя мястото на плотовето и мивката, обаче плотовета да са обърнати наобратно, но не съм виждала никъде да са така и нещо не знам дали ще ми е удобно и дали ще ми хареса, а и се притеснявам че аспиратора ще е много далече от комина. Мислите ли че това може да е проблем?
shadowman - майстор
Искам да кажа, че като се нарани или одраска се вижда лесно, не че е лош материала.
  • 1
  • 2

Тема "Кухня в проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: