Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Богата смес във високи обороти... и как точно става тоя номер? :?
Ако приемем, че има лошо мазане, ами може да се компенсира с повечко масълце.Работата с тая джаджа е за офроуд условия и прецизност едва ли се търси-има си дърводелско оборудване за това.И следователно мога да си позволя заиграване с оборотите.Което е голямо предимство пред ел .триона. :-D
joro1968 - специалист
dragozow написа:
joro1968 написа:
Здравейте. Скоро купих моторен трион Хускварна 135 за 475 лв асемблиран в щатите от специализиран магазин на Хускварна. Да ама са ми дали гаранционната карта без касовата бележка,установих липсата чак вкъщи. Проблем ли ще е сервиза без касовата бележка? :?
Надявам се в следващите години да не ми създава ядове. Още разучавам слабите и силните страни на машинката в нета ама няма много инфо :?
Каква е гаранционната карта? Не би трябвало да имаш проблем като обясниш какъв е случая. Питай ги все пак.

Оправих си проблема,всичко е вкарано в компютъла им,гаранцията още си важи....ма тея резачка е прокълната бе! :-D След като си оправих документите,на втория ден щях да започна да режа 10 кубика изгнили греди и мертеци,та като си смесих хубаво горивото,налях й. Започнах да паля,неще да пали,дърпах 50 пъти и се уморих. (Казах на братчеда да ме изчака в склада,мотах се 1 час с резачката да я запаля и дойде при мен изплашен и ми вика:-добре че не запали резачката!!!Аз тъкмо си седнах да си почина защото ме болеше кръста и трябваше да те изчакам.И си гледам разсеяно насам-натам и какво виждам кабела прегорял за лампата върху дървените греди,също почернели и изхвърчат малки искри!! Та излетях и спрях тока да отрежа кабелите,ако се бяхме забавили за ден-два,всичко е щяло да се подпали!) Свалях свещта,проверих за компресия,всичко е ок и гледам бутона на смукача не е нагласин,оправих я. Запалих я ,УРА! И гледам че има много високи обороти и имаше опасност да се повреди мотора,мушнах отвертката в отвора ,,Т,, за регулиране на оборотите,не ще да спира веригата на празен ход! Порязах се леко на веригата. Обратно пак в сервиза,нагласиха ми я за 5 минути и казаха да не пипам нищо по нея за оборотите. Прибрах се доволен и ще й правя водосвет на резачката :-D
iivanov - майстор
Ти курбан трябва да дадеш, не водосвет да правиш. :-D
Я кажи-ти инструкцията прочете ли? Аа?
И по-кротко го давай при разработката.Щото си се метнал направо на чумата на резачките-стари греди. :-D
koveslav - майстор
Колега,сега остава да кажеш и че ще режеш в затворено помещение 10 куб. с бензинов трион("склад","лампа"-от там си правя изводите) и скоро наистина ще си за курбан.
joro1968 - специалист
О,не. Ние ще ги изкараме гредите навън. Стояли са в склада 20 години и са съсипани от дървояди,някои изгнили.Не са рязани на гатер,а са дялани на ръка с брадва.Жалко че не ги употребихме веднага за покриви :sad: Нямат пирончета и гвоздеи
valentino76bs - майстор
Днес си купих от метро Mac Culloch CS340 ЗА 222 лева промоция имало ДО 10.09.14.Да я видим дали ще ми разчисти клоните в двора :)
Прикачен файл:
ke058_w_4.jpg
iivanov - майстор
Честито! Обаче статистиката сочи, че при разчистване на клони стават най-много сакатлъци.Умната, бавно и внимателно! :partyman:
valentino76bs - майстор
Ииии стига де ще внимавам тогава,да имаше един чалъм да запаля всичко да изгори да не се занимавам ама няма :)
kuger - майстор
Много лошо шибат, особено тънките :sad:
Bojidar_Donev - специалист
Здравейте колеги :) преди около месец си купих бензинова резачка за дърва Щил тъй като не ми се занимаваше с ментета взех резачката на промоция 429 лв от магазин Щил. Нарязах доста дръвца с нея и съм много доволен ! Но от началото ми се струва че пали малко по-трудно от колкото трябва .. а някой път дори се налага да отвивам свеща да я подсушавам и да я завивам отново след което пали от четвърт :lol: . Направих клипче как я паля http://vbox7.com/play:23d1fc79d0 . Въпросът ми е аз ли греша някъде слагам по 20 мл от щиладжийското масло на литър А95 . Или със смукача нещо греша :? Ето и снимки на машината :) Поздрави :)

Прикачен файл

2014-08-31 17.20.26.jpg
2014-08-31 17.20.26.jpg (95.38 KиБ) Видяна 1860 пъти

Прикачен файл

2014-08-31 17.20.15.jpg
2014-08-31 17.20.15.jpg (98.67 KиБ) Видяна 1860 пъти

Прикачен файл

2014-08-31 17.20.09.jpg
2014-08-31 17.20.09.jpg (97.4 KиБ) Видяна 1860 пъти

Прикачен файл

2014-08-31 17.20.04.jpg
2014-08-31 17.20.04.jpg (99.09 KиБ) Видяна 1860 пъти