• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
zaza14 - специалист
Здравейте, и аз от днес съм с винтоверт. :-D Да попитам спецовете, трябва ли битовете да се смазват, като бургиите при бормашините, малко грес/масло слага ли се...или на сухо?
ceco_144 - специалист
Аз поне до сега не съм смазвал битовете имам един комплект от 54 броя в кутийка, а утре ще ми доставят и комплект 100 бита с отвертка - има ги доста в олх. Та за новият ще ми е интересно да знам дали да ги смазваме, въпреки че ако капвам масло доста ще са омазани :-D :-D
ESPACE - майстор
Не сте у ред с това мазане :)
ceco_144 - специалист
ESPACE написа:
Не сте у ред с това мазане :)
Колега смятам, че този форум е точно за това да се задават въпроси и да се отговаря от хора, които разбират. Без да се слагат такива мнения кой е у ред и кой не. Има неща за които много повече разбирам например от теб, но не съм седнал да обиждам някой :)

Ще извиняваш за тона :-D
fox_vt - майстор
Къде според вас ще се смазват тия битове?На шестостена им е през оная работа дали е смазан или не.А на работния връх повече ще вреди да е смазано отколкото не.Инвестирайте в качествени битове които при превъртане не се заоблят,лошото е че са относително крехки и по малките размери лесно се чупят при неправилен подбор.
ceco_144 - специалист
Не знам къде ще се смазва, но като ходя да си купувам единични винаги са "омазани" с нещо, да не избива ръжда. Не знам оригинални дали са така и колко пари струват. Аз имам един комплект от 54 бита в метална кутия, и една днес ми доставиха с ел. отвертка на скил и 100 бита. А може би след употреба да има някъде такава смазка, да се намажат финно до следващата употреба да не избиват ръжда. Не знам?
stan73 - майстор
Имам доста битове, които са с петънца от ръжда по тях (седяли са доста време несмазани). Принципно и аз си мислех да ги намажа с масло (примерно за автомобилни двигатели) като ги съхранявам. От по-качествените имам даже и битове PH2 Волфкрафт и Бако с избили петънца ръжда по тях, така, че всъщност колегата не е много за подигравки...
tarlyo - специалист
Имам битове, които са без петънца чист метал по тях. Работят си и не се заклинват в държача. Все пак струват стотинки. макар и над 100.
fox_vt - майстор
Имам битове целите ръждиви но и такива със жълто покритие титан ли е менте ли е от тях няма и петънце,но са в куфара където стои и отверката.Много зависи къде и как ще се съхраняват.На повечето евтини битове докато избие ръжда вече доволно са се заоблили.
anabolicbeast - специалист
При мен изби ръжда дори и по тия с титаниевото покритие, които също са в куфар, но това стана след като ги държах известно време в мазето. Проблемът го реших с WD 40, пръсвам малко (без тръбичката) върху битовете направо в куфара и до следващото ползване са чисти, нито куфарът е мазен, нито има ръжда! Това го правих веднъж преди 3-4 месеца и от тогава не към имал проблеми, доста добре се консервират! :partyman:
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: