• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38
Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
10W40 е мярка за вискозитет.

При компресорните масла има по-голямо количество присадки, увеличаващи пламната температура (за да не стане дизелов двигател), както и присадки за намаляване на окислителните процеси на металите и маслото (все пак се сгъстява въздух).
dragozow - майстор
Наскоро в нашия сервиз донесоха генератор от тази "марка", имаше лепенка че е двутактов и трябва да се сипва двутактово масло. Двигателя беше четиритактов с картер.
Лъчезар - специалист
Това са тт данните на BT-AC 270/50
Технически характеристики
● Mains: 230 V ~ 50 Hz
● Motor rating: 1,8 kW (2,5 HP)
● Intake capacity: 262 l / min
● Output power:
- at 0 bar: 175 l/min
- at 4 bar: 150 l/min
- at 7 bar: 113 l/min
● Tank capacity (liters): 50 l
● Speed: 2850 min-¹
● Operating pressure: max. 8 bar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hb58vZl1JWw[/youtube]

Изключи на на 144секунда. Според мен доста добре се справи, може и заради хубавато масълце да е.
Ще го сменя и ще сложа някое от тези двете, които си посочил. Гледам, че и те са минерални, сигурно с някоя и друга добавчица, просто в практикер нямаше когато го пазарувах.
griffin - майстор
Така да питам т.к съм индианец в копресорите днес се обзаведох с един който дойде напълнен с масло от производителя което беше съвсем прозрачно.
След около 30-на минути работа без кой знае какви натоварвания, да съм напълнил и изпразнил 10-на пъти бутилката маслото гледам че е зело да става тъмно. Това нормално ли е или трябва да сменям заводското масло.
Копмресора е често нов ако това има значение.
dragozow - майстор
Първото масло го смени на 50 часа, след това на 300. Сипвай компресорно масло. Нормално е като работи да става черно, при нов компресор още повече.
griffin - майстор
Ехеее 50 часа аз сигурно след година ще навъртя толкоз работа с него, той и без това не е зет за праскане основно.
Иначе компресорно си зех вчера някво 100-ца пише на него ама се чудех дали трябва да го сменям като е черно или да си седи.
Оки 10х за савета ще гледам след месец два дори и да не е на толкоз часове да го сменя, че по принцип в книжката ми пишеше на 6м се смяняло :-).
Здравейте

От известно време искам да си купя компресор. Основно ще се ползва за почистване на уреди и за помпане на гуми. Е може и да се пробвам да боядисам нещо...
Харесах си това: http://mtd.bg/view/1/138/Kompresor-za-vazduh-VT6/ най-много ме привлича, че е компактно и все пак има някаква бутилка. Не знам нищо за тази марка, но поне на външен вид го докарва.
Това също много ми хареса ама и цената му е по-висока: http://servina.net/p_14_18088
Другия вариант е този: http://mtd.bg/view/2/139/Kompresor-za-vazduh-SG24/
По голямата бутилка в моя случай може и да е минус защото ми се струва, че ще трябва да го чакам повече преди да мога да правя каквото и да било.

Сухите компресори нуждаят ли се от някаква поддръжка? За масления се притеснявам да не забравя да му сменя маслото и да изпуши, а и като не се ползва и стои предполагам пак трябва да му се сменя маслото?

Какво ще ме посъветвате, сухия или масления, като се има в предвид, че ще се ползва рядко.
griffin - майстор
колега ако няма да боядисваш сякав ще ти върши работа. ако ще опитваш да боядисваш тия слаби компресори ще то дойдат кекави и компресора ще работи почти постоянно и то с пистолет с ниска консумация на въздух. сухите компресори хубавото е че нямаш масло което да ти влиза в въздуха, кофтито е че повече шумят и ако работят по дълго време тефлоновото покритие на буталото се прегрява и спича(това ми го е казвал човек който се занимаваше повече от мен :-) ) нямам лични наблюдения.
маслото на компресора се сменя първия месец работа и после от време на време, аз за година само съм доливал. масления ако пръскаш е добре да има обезмаслител. всички компресори нямат изходящ дебит при 7 бара. аз пръскам с 6 литрова бутилка и компресор 110-130л като ползвам малък пистолет и съм на границата.
ако само ще чистиш няма да ти трябва кой знае каква бутилка.
m_markovski - специалист
chekalarov написа:
Здравейте

От известно време искам да си купя компресор. Основно ще се ползва за почистване на уреди и за помпане на гуми. Е може и да се пробвам да боядисам нещо...
Първите два доколкото си спомням са за аерограф, т.е малка консумация на въздух, съмнявам се да можеш да боядисваш.
Колкото е по-малка бутилката, толкова по-често ще работи компресора, т.е ще е по-шумно, например при помпане на гуми. Честотата на включване зависи и от налягането, което си задал да се поддържа в бутилката.

Аз имам 24 литров безмаслен компресор, с който съм боядисвал разни дреболии, както и една-две врати. Ползвам го за почистване на детйли и тн. Наистина няма ангажимент към поддръжката, но пък се притеснявам да не прегрее. Компресорът се включва доста често, с което ме дразни понеже е шумен.

Ако трябваше сега да купувам, щях да взема маслен с 50л бутилка.
stanetzz - специалист
dragozow написа:
Компресорните масла са специални, за Ейнхел не се учудвам че твърдят че е това маслото. Ако не те притеснява си купи компресорно и не им чети глупостите.
Е не можах да се сдържа- понеже търся нов компресор, ето какво открих в един сайт за електронна търговия с румънска централа- Айнхел с олио! Да живее Гугъл-Преводач!

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (75.83 KиБ) Видяна 7643 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38

Тема "Компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: