• 1
  • 2
tysonlkr - специалист
Благодаря на всички ви за отговорите! Значи не би трябвало да имам проблем с поставянето на хартиена лента в ъгъла до комина.

Реших да слагам хартиена лента на всякъде, но при първата направена фуга нещо с лентата не се получи. Като запълвах фабричните фуги и на места фугенфюлера вероятно е бил поизсъхнал, когато полагах лентата и се появиха едни балони под хартиената лента по дължина :x

Някакви идеи как да ги махна по рационално, или ще трябва да я отлепя цялата лента и да фугирам на ново :rolleyes:
marian1 - майстор
Потвърждавам за хартиената лента!
Аз използвам само нея и се получава перфектно. Нямам напукано никъде.
Щом ти се получават балони - значи не я поставяш правилно, или не си нанесъл равномерно слоя отдолу, или неравномерно си натискал при замазването, или не си я прегънал предварително и не е легнала там, където е нужно!
Съвет: За поставянето на хартиената има специална шпакла - ъглова - не че на времето не съм монтирал с маламашката - но става много по бавно и връткаво и има вероятност да не се изпъне много добре тук-там и да заоблиш някъде. Аз я правя цяла - не снаждам парчета.
За външни ъгли ползвам метално-хартиен ъгъл на шитрок - много по издръжлив и здрав на натоварване от алуминиевите но и по скъп ( 5 лв -бр) Визуално нямат сравнение - шитрокския изглежда перфектен ъгъл - алуминиевия трябва да гледаш какъв купуваш - има много смотани - да не кажа кръгли ъгли :lol:
И последно - понеже се образовам по нета - не знам колко е правилно, но няколко пъти съм виждал да мокрят хартиената лента ( аз не смея) преди монтажа - мисля че по лесно би се захванала - не че сега имам проблем с нея де, но бих чул мнения по този въпрос.
Фугите - си ги правя по класическия начин: Фабричната с мрежеста лента, напречната с гласфазерна!
  • 1
  • 2

Тема "Хартиена лента при комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: