Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Нейната роля е да се провери дали даден уред с ниска мощност дава на късо на празен ход.

:?
MIRO_073 - майстор
kozl написа:
И какъв трябва да е ефекта от трафа?
БЕЗОПАСНОСТ. Да останеш мърдащ' А защо-чети.
ben84 - специалист
kozl написа:
И какъв трябва да е ефекта от трафа?
Пиша зарад автора на темата.
Ефекта е, че нема напрежение към земя. Навремето, кога имаше "пионерски дом" и кръжоци разни... Та в кръжока по електротехника се работеше именно през разделителен трансформатор. Щото лапетията да не ги "бие" токо, ако барнат без да искат.
И сега в завода много оперативно има през траф 230/230 и може да си го бараш без голяма опастност, ама пак не бива :partyman:

ПП Ако пък не е нужна мощност, може да извади трансформатор от някое лампово радио или телевизор взет от някоя бабичка на село.
fox_vt - майстор
Аха а ако хванеш и с двете ръце :-D че то нали човека сега се учи може да не му достига една ръка :lol: С този траф може да си изгради човек навик за фалшива безопасност която някога и някъде другаде да е с кофти последици.
ben84 - специалист
Човека като се учи сега, трее да има фаза ли, че да го "бие" през пръстите?
Човека да знае, че ФАЗАТА Е ОПАСНА! Пък кога си играе, нека да е през трансформатор.
Инак Хидрата още в първият си коментар беше достатъчно ясен.
То с тока шега не бива :)
fox_vt - майстор
Вие не му давате фазата да го бие през пръстите а го съветвате да си играе с две фази :lol: :lol: Ако ще си играе нека да е с батерии.С тока шега не бива определено.
MIRO_073 - майстор
fox_vt написа:
Вие не му давате фазата да го бие през пръстите а го съветвате да си играе с две фази :lol: :lol: Ако ще си играе нека да е с батерии.С тока шега не бива определено.
Ми човка иска ей така да се занимава с 220в :-D
thinkpad - майстор
Късо съединение в електротехниката е всяко непредвидено съединяване на фазови проводници на трифазна система или фазов и нулев проводник. Самото име на явлението предопределя неговият смисъл - това е всяко едно събитие, при което токът преминава основно поради неизправности по път с много ниско съпротивление към земя, което е съпроводено с преминаването на много голям ток, отделянето на много голямо количество топлина в свързващите проводници. Токът е голям, защото съпротивлението при късо съединение не е достатъчно, за да ограничи неговата големина. Останалото произхожда от закона на Джаул-Ленц.
evil - специалист
"""Гледам в някои работилници работниците умишлено си дават накъсо 220В,светва една лампичка и нищо им няма всичко се възстановява от самосебе си"""
Ами че то аз такова нещо съм си направил във всяка стая,осветление му казват :-)
kozl - майстор
Ето как един неподходящ въпрос от Boxsi11 води до подигравки. Но така е, като не знае какво точно иска.
hidrazin написа:
Един съвет - преди да правиш каквото и да било, залегни над учебниците. Има и достатъчно много книги по основи на електротехниката.
Успех с четенето.
И моля, ориентирайте го къде да търси четиво, защото аз съм ползвал книги от преди 30 г.

Тема "Късо съединение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: