• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Произхода е турски и марката е турска /Kaynak/. ПВ-то е прилично 100% при 75А и 20% при максимален ток и това при околна температура 40 градуса. Ако това е вярно машината трябва да е далеч по-добра от хоби машинка. От тези нямам впечатления, но от батко му Kaynak-а имам.....жилави машини са.
От къде е източника ти на информация че машините на ASKAYNAK са същите като тези на RTR ?!
Ето и официалните сайтове на двете марки :
http://www.rtrmax.com/tr/kaynak_makinalari.html
http://www.askaynak.com.tr/en/products/ ... t=DoSubmit
Аз не виждам никаква прилика или нещо което да подсказва че двете фирми са свързани помежду си ?
Вярно e че ASKAYNAK са добри машини и няма как да е иначе ,защото са под крилото на Lincoln Electric!
По скоро тоя модел на RTR удивително напомня на доста китайски негови събратя!В което отново казвам че няма нищо лошо -тези модели китайски машини си продават в цял свят.
ИзображениеИзображение
gogo7777 - майстор
От къде е източника ти на информация че машините на ASKAYNAK са същите като тези на RTR ?!
Опаааа, грешката е моя :) Подвел съм се по сходните имена. ASKAYNAK-а е баткото /с хамериканския контрол/
agj - майстор
gogo7777 написа:
Опаааа, грешката е моя :) Подвел съм се по сходните имена. ASKAYNAK-а е баткото /с хамериканския контрол/
Благодаря за уточнението!Беше важно -за да не подвеждаме нито питащия нито всички останали!
gogo7777 - майстор
Късно реагирах, щото късно видях темата........сори ако съм подвел някого :roll:
koceto79 - напреднал
Искам да се обърна към dragozow и не само. Но най вече към него, понеже мисля да си купя електрожен от аргомаркет. Спрял съм се на Argo ARC 140 IGBT или Argo ARC 140. Не ми е ясно какво е IGBT и разликата м/у двата? Много държа да закупя нещо качествено което ще ми служи години наред, това е нещо много важно за мен. Ще се използва изяло за домашни нужди. Наскоро правихме на село оранжерия и се случи два дни по над 12ч непрекъсната работа. Това е рядкост, но искам ако ми се наложи да имам доверие на електрожена. Другото което е важно да се знае , че дадох на отпадъци два правени електрожена за сметка на нов , по- лек , по-модерен :) Не искам да съжалявам за това което направих , а да се радвам на нова и хубава придобивка.
dragozow - майстор
От двата избери нормалния, който не е IGBT. Продаваме ги от доста време, IGBT е отскоро при нас. Играх си с един IGBT за да му проверя характеристиките, няма да го прегрееш с 3.2 мм електрод. Все пак вземи стария модел, получаваш по-дълги кабели и куфар. От скоро гаранцията за физически лица при нас за сините машини е 4 години, и да стане нещо ще го поправим бързо. Някои машини са намалени с около 10% заедно с увеличаването на гаранцията. Цените за форума не са тези на сайта, телефона ми е 0898798624, ако не вдигна ще те набера след малко.
koceto79 - напреднал
dragozow написа:
От двата избери нормалния, който не е IGBT. Продаваме ги от доста време, IGBT е отскоро при нас. Играх си с един IGBT за да му проверя характеристиките, няма да го прегрееш с 3.2 мм електрод. Все пак вземи стария модел, получаваш по-дълги кабели и куфар. От скоро гаранцията за физически лица при нас за сините машини е 4 години, и да стане нещо ще го поправим бързо. Някои машини са намалени с около 10% заедно с увеличаването на гаранцията. Цените за форума не са тези на сайта, телефона ми е 0898798624, ако не вдигна ще те набера след малко.
Ок, благодаря! Късно е сега, ще се чуем утре.

Поздрави,

Коцето.
koveslav - майстор
koceto79 написа:
Искам да се обърна към dragozow и не само. Но най вече към него, понеже мисля да си купя електрожен от аргомаркет. Спрял съм се на Argo ARC 140 IGBT или Argo ARC 140. Не ми е ясно какво е IGBT и разликата м/у двата? Много държа да закупя нещо качествено което ще ми служи години наред, това е нещо много важно за мен. Ще се използва изяло за домашни нужди. Наскоро правихме на село оранжерия и се случи два дни по над 12ч непрекъсната работа. Това е рядкост, но искам ако ми се наложи да имам доверие на електрожена. Другото което е важно да се знае , че дадох на отпадъци два правени електрожена за сметка на нов , по- лек , по-модерен :) Не искам да съжалявам за това което направих , а да се радвам на нова и хубава придобивка.
Колега,ти наистина ли просто така се раздели с трансформаторен електрожен,който ти позволява непрекъсната работа над 12 часа? Дори и хора,които са много напред с притежаваната заваръчна техника,все пак си имат в ъгъла на работилницата по една Кракра,например. Защо ли? Успех в избора!
koceto79 - напреднал
koveslav написа:
koceto79 написа:
Колега,ти наистина ли просто така се раздели с трансформаторен електрожен,който ти позволява непрекъсната работа над 12 часа? Дори и хора,които са много напред с притежаваната заваръчна техника,все пак си имат в ъгъла на работилницата по една Кракра,например. Защо ли? Успех в избора!
Да, направих го. Дано не съжалявам на по-късен етап. И двата електрожена бяха тип самоделки - ръчно навивани в дървени кутия. Разкарвах го из двора с ръчната количка. Тежеше около 40кг! /25кг чиста мед излезе/. Имам село , живея в град тип село и често се налага да се ползва. Предпочитам нещо леко и лесно за работа. Не ми се сменя ампеража с гайчен ключ 17 :)
agj - майстор
dragozow написа:
Кой е нормалния и кой ненормалния!? :-D Обясни му на човека де?Само заради едни дълги кабели и един куфар ли е по добър ......! :-D :-D :-D
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: