Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Kondor1 - специалист
Не ми е много ясно как се обгръщат касите на вратите при PVC. Става въпрос за това, че при дървени каси, дървото обхваща цялата каса независимо дали стената е тънка или много дебела. На повечето PVC врати (за баня поне), които съм виждал са с някаква тясна рамка в единия край където е вратата, а останалата част е покрита с плочки (примерно). Възможно ли е да се сложат профили в двата края и някаква плоскост по средата за да стане същата каса като при дървена врата? Надявам се стана ясно какво искам да питам.
chapara - майстор
По сложно е отколкото да го обърнеш с плочки :wink:
Kondor1 - специалист
1. Изгледът в коридора ще се влоши - всички врати са в дълбочина, а банята да е на преден план;
2. Плочки вече има - ако се добавят нови на мястото на сегашната дървена каса ще стане (зле) закърпена работа.

Затова си мисля, че ако се сложи PVC врата в единия край на касата както се прави, на другия край да се сложи пак ъглов профил и остава м/у тях да има плоскост със същия цвят.
chapara - майстор
Обърни я тогава с подпрозоречни дъски от ПВЦ :wink:
рашкета - специалист
Кондор, сам ли ще се оправяш или ще си наемеш фирма( или майстор де)?????
Ако ще се мъчиш сам - послушай Чапарев.
Ако ще плащаш- обясни им как си го представяш и те ще го изпълнят( може би) :lol: :lol: :lol:
Kondor1 - специалист
Няма да го правя сам естествено. Просто ме интересува практически дали може да стане и дали се практикува някъде. На едно място гледах врати (не съм сигурен алуминиева ли е дограмата или PVC), но обхваща стената от двете страни. Така че предполагам е въпрос на модел/марка профили. Ако попитам първата ми попаднала фирма за дограми, изхождайки от своя опит най-вероятно ще ми кажат набързо "не може" и толкова, което би означавало "не можем".
рашкета - специалист
рашкета написа:
Кондор, послушай Чапарев. :wink:
Ако тея дето повикаш започнат да ти мънкат или ти се сторят неуверени-гони ги.Сега са толкова гладни, че биха ти направили всичко (ако имат нещо в главите ест.)
Няма невъзможни неща.

Тема "PVC врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: