Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
bigdragon - майстор
Andri01 написа:
На масичката виждам едни магнитни захвати - "помагалки" :). Дай инфо от къде ги взе?
Моите са същите, но сини.
Купих ги миналата година от Баумакс за по 10 лева големите (показаните), а малките по 6 лева (половин размер)...

Ето ги:
Изображение

https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... 19&bih=564
agj - майстор
А защо трябва да си правим такива помагалики т.е.прав магнитен ъгъл !? :) Когато вече ги продават в доста от специализираните. магазини а и не са толкова скъпи!Аз съм купувал моите от Баумакс и Камартон.
П. Петков - специалист
Разбира се! Но преди 15-20 години ги нямаше и от импровизациите тогава е останал някакъв скромен, архаичен опит.
Друг пример са тези стиски, които също са правени тогава, по внесен отнякъде образец. Сега със сигурност ги има готови!
Прикачен файл:
Picture 119.jpg
Picture 119.jpg (35.75 KиБ) Видяна 2745 пъти
bigdragon - майстор
Ахаааа....
Аз съм с такава:
Изображение
Хваща тънко и дебело и мооооо здраво!
П. Петков - специалист
Много са хубави, но май хващат не много дебели детайли. Горните са много "лакоми" и се "прозяват" доста (почти 90мм).
Прикачен файл:
Picture 120.jpg
Picture 120.jpg (33.56 KиБ) Видяна 2728 пъти
ZEDYCUS - майстор
Скоро имах път през Редко и се обзаведох с една такава стяга за масата. Цялата е от месинг, отваря се към 6см. В Пловдив в Маркита има на добра цена големи заваръчни магнити по 7лв броя. :partyman:

Прикачен файл

28082014012.JPG

Прикачен файл

28082014011.JPG
agj - майстор
Двете неща са съвсем различни !
ИзображениеТова е щипка за кабел маса !

А другото Изображениеси е стяга ,поне за такава е правена !Не че не може да се ползва и за щипка де! :)
П. Петков - специалист
То по-горното е кабел-маса, ама едва ли са месингови. Обикновено са стоманени и поцинковани, а вътре в човките имат медни, контактни пластини, които са вързани към плетенките. Ама иначе все е хубаво - само мерак за работа да има!
agj - майстор
msotiroff написа:
Днес си направих масичката. Купих си армирана ламарина 90х45см от вторични за 20 кинта и готово... Дебелината на плота е 8,5мм, с армировката 9,5мм... дано удържи :mrgreen:
Сега следва да си купя едно добро менгеме :razz:
Масичката е станала добра !Но написаното от bigdragon за рифеловата ламарина е много точно,и аз съм напълно съгласен с него че след време ще имаш проблеми с равнинността на масата !Само че доколкото имам спомени рифеловата ламарина май не е гладка и от задната страна ! :?
На моята маса ,плота също е от черна ламарина около 5-6мм. и на мен ми беше писнало постоянно да я изчиствам не толкова от пръски колкото от ръжда и се принудих да сложа допълнително отгоре едно парче алуминиева ламарина която не по е дебела от 2мм. и си карам така вече доста годинки и проблеми със замасяването на дребни детайли вече нямам!
Колега msotiroff,има една специална молба да снимаш и електроженчето -китайчето с което работиш :prayer: ,понеже си един от малкото хора които споделят мнение ,тук във форума, че са доволни от работата на подобни китайски чудеса!
Andri01 - майстор
Мерси. Днес си купих 2бр. такива магнити / от малките / от "Баумакс".

Тема "Заваръчна масичка - няколко въпроса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: