• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
film - специалист
Здравейте. Тези две халки трябва да ги монтирам в една врата и съответно касата и, но така с навиване дали ще стане?

Ако не, дайте някакви други идеи :)

Прикачен файл

bb_halki_za_katinar_s_vint_30mm_2_223.jpg
bb_halki_za_katinar_s_vint_30mm_2_223.jpg (17.74 KиБ) Видяна 3605 пъти
thinkpad - майстор
Виждал съм такива навити на дървена врата и каса. Имай предвид материала, от който е направена вратата. Като цяло ми се виждат доста слаби и лесни за изтръгване.
Chefo77 - майстор
А ти пробвал ли си да изкъртиш такава халка от дървена врата или само си чувал?

Пробий 2 отвора на желаните места със свредло 2 или 2.5 мм и навивай смело. Това ако са дървени вратата и касата. Ако не са - има същите халки, но с винт и гайка.
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
А ти пробвал ли си да изкъртиш такава халка от дървена врата или само си чувал?
Всъщност съм къртил такива. Вратата я имаха за дърво, но всъщност не беше масивна дървена. В подобни може да се навива халката буквално почти на ръка. За това казах на автора да има предвид материала на вратата. Малко врати днес са масивно дърво. За масивно дърво ще трябва да се разпробие предварително.
Като цяло - ако чука поиграе по халката - толкова ще й бъде. Ако автора търси сигурност, да сложи метална врата.
dadko - майстор
Аз пък бях сложил катинар с такива халки на дървена врата. Мангалите с лост или някаква щангичка бяха изкривили и счупили катинара. След което подпрях вратата отвътре с една греда- на следвашия им набег разбиха вратата с брадва и я направиха на нищо... Като е решил някой да разбива- не можеш го спря нито с тези халки, нито с катинар...
msotiroff - помощник
Тези от снимката ми се виждат доста лимбизе... Такива се навиват и в плътно дърво без предварително разпробиване с помощта на достатъчно дълъг лост (напр.отверка) и смело твърдя, че мога да ги измъкна с едно движение с що-годе добър кози крак... Както е казал колегата: за сигурност си трябва метална врата... или причакване на мангалите отвътре и с козия крак в главата...
thinkpad - майстор
msotiroff написа:
ТююКакто е казал колегата: за сигурност си трябва метална врата... или причакване на мангалите отвътре и с козия крак в главата...
Един СОТ, немска овчарка или както един пенсионер(Никола Похлупков) - пехотни мини, решават всичко. Проблемът е, че Законът в България е на страната на престъпниците, а имотите са само на хартия неприкосновена частна собственост. Ако беше иначе и можеше да стреляш без задръжки всеки крадец в имота ти, щяха да секнат кражбите.
pipilica - майстор
thinkpad написа:
Ако беше иначе и можеше да стреляш без задръжки всеки крадец в имота ти, щяха да секнат кражбите.
Я сега да ни обясниш как ще докажеш в съда че си го застрелял точно у вас а не на улицата и после си го пренесъл у вас.
Освен това що си мислиш че само ти ще си с оръжие а айдуците само с кози крак. Ти представяш ли си ако в България с тоя наш манталитет се разреши ползването на оръжие, нали ще се изпозастреляме предимно за глупости.
VLADO66 - майстор
За катинар само планки хванати с коларски болтове като тези http://www.bravi-kluchar.com/klucharski ... gory_id=50 другото е афиф.Скоро гледах едно клипче как се отваря китайски катинар с кенче от кола и ножица :-D Така че заключването зависи от това какво има вътре :) Понякога най-ефективно е едно резе с халка отвътре което се отваря с извито арматурно желязо през дупчица във вратата
thinkpad - майстор
pipilica написа:
Я сега да ни обясниш как ще докажеш в съда че си го застрелял точно у вас а не на улицата и после си го пренесъл у вас. Освен това що си мислиш че само ти ще си с оръжие а айдуците само с кози крак. Ти представяш ли си ако в България с тоя наш манталитет се разреши ползването на оръжие, нали ще се изпозастреляме предимно за глупости.
Не разбра, че това за огнестрелното оръжие е лицемерие. Може да си купя...ловен арбалет...за 800лв и пак да те уцеля в главата. Ако някой иска да убие другиго, не е въпрос на средства, въпрос на желание е. Проблемът се случва когато крадците са въоръжени или са по-многобройни от собственика, който иска да защити това, за което е работил. Законът е толкова абсурден, че ако щат да влязат и да изнасилят жена ти пред очите ти, пак може да ги изкарат невинни.
  • 1
  • 2

Тема "Халки за катинар - монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: