• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
П. Петков - специалист
Най-често прекъсва едно от отопленията. Второто са двата кондензатора от полумостовата схема - 47nF.
В резултат един от транзисторите и обратните диоди си заминават. Филтражният кондензатор също. Нискомният резистор R0, който при първоначално включване ограничава зарядния ток на филтровия кондензатор и пази моста от ударен ток, при повреда на схемата в дълбочина играе ролята и на предпазител. Почерняването на краищата на тръбата, в резултат от дълговременното разпрашване на отопленията е показател за вероятно прекъсване на едно или едновременно и на двете отопления, като последното по-рядко се случва.
pif4o - специалист
Миро не съм, малко не бях в града тея дни и не съм се занимавал с нея, ще замеря транзисторите и диодите и ако са заминали и те хич няма се занимавам, идеята ми беше ако и е станало нещо елементарно, 1-2 елементчета, ама да рециклиран цялата платка няма да се занимавам :)
MIRO_073 - майстор
Колко време свети преди да се развали?
gniav - напреднал
Преди няколко години мой познат ми подари две енергоспестяващи.На тях пеше "LB Light" drugo nqma. Като ги отворих имаше надут един кондензатор но след мяната му пак не запали. Всички елементи бяха здрави. Видимо един дросел с 8 крачета беше почернял. След разпояване се оказа едното краче че е прегоряло, но се скъса телчето на пурата и беше за хвърляне. Втората я отворих и на вид беше същото. Размърдах почернелия дросел и вече една седмица работи без проблем.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на енергоспестяваща крушка Филипс :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: