• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 38
Ел. инструментите. Консумативи.
stanetzz - специалист
Моля за съвет (надявам се колегата Драгозов да се включи) - колебая се между два компресора:
Einhell за 420лв (на промоция)
Prodif за 300лв
Ще го ползвам за любителска работа вкъщи- боядисване, помпане на гуми, гайковерт, продухване и т.н.
От същия Prodif имам преки наблюдения с 6 годишна давност- ползвам го в работата ми непрекъснато и целодневно, но пък там нужния дебит е сравнително малък (зъботехническа дейност). Вече съм си набавил гайковерт и пистолет за боядисване, и заради тях се чудя дали не е по-добре да взема този с по-големия дебит- Einhell. Пистолета е TROY- иска налягане 3атм; пробвах го на Продифчето, и успява да му насмогне- работи непрекъснато, но налягането не пада.
Помагайте :prayer:
resistbody - майстор
Ще взимам компресор, проблем ли е да е навън, може ли да му замръзне маслото зимата ?
Търся някакъв сгоден(да не е най-долния китаец) 50л.
Какво мислите за RAIDER RD-AC02
pipilica - майстор
Няма проблем зимата за маслото и машината но ще ти замръзва редуцир вентила от влгата във въздуха. Моя замръзна една година и си хвърли капака с половината части вътре и от тогава е вързан с тел и не може да се регулира налягането на изходящия въздух. Освен това ще ти замръзне конденза в бутилката и няма да може да го източиш. Абе не е добра идея да е навън ако може по-добре да е на топло.
П. Петков - специалист
Мнозинството от малките, монофазни компресори нямат вградена моторна защита в пресостата, въпреки че съгласно EN 60204-1 т.7.3 това е задължително за двигатели над 0,5kW, а производителите и търговците си я спестяват. Непременно трябва да се сложи регулируема моторна защита, защото зимата (при тръгване и без надзор) двигателят може да изгори. Токовият обхват на защита се определя или от данните на табелата на двигателя, или от измерения ток след развъртването му. Долната граница на защитата трябва да бъде по-голяма с коефициент от 1,05 до 1,2 (средно 1,13) от табличния или измерен номинален ток. Измереният ток е по-меродавен, защото при избор на мощността на двигател, в електрозадвижването винаги се предвижда запас по мощност и действителният ток е по-малък от табличния. Слагането на нерегулируема защита (примерно термомагнитен прекъсвач от серията C60N крива D ) е неправилно (въпреки че в каталозите се рекламира), защото граничният ток на тези прекъсвачи е около 1,5 пъти по-висок от обявения номинален. Тоест, защитата няма да сработи при претоварване по ток от 1 до 1,5 спрямо номиналния.
Пример: Монофазен компресор ММВ
Прикачен файл:
Picture 117.jpg
Picture 117.jpg (50.25 KиБ) Видяна 4457 пъти
В този случай, термомагнитният прекъсвач трябва да бъде GV2-ME14 с токов обхват 6-10А (от каталога на "Шнайдер").
Тъй като моторната защита е трифазна, а двигателят монофазен, две от контактните групи (примерно 1-2 и 3-4) се свързват последователно на фазата, а третата (5-6), последователно на нулата. Тъй като тези компресори обикновено са с щепели тип "Шуко", които могат да се завъртват спрямо контакта, разпределението на контактните групи е условно, а комутацията и на нулата - оправдано. Настройване на защитата се прави итерационно, като се започва от минималния ток и постепенно се увеличава, до преустановяване изключването на прекъсвача при номинално натоварване и продължителна работа.
bulhomes2 - майстор
resistbody написа:
Ще взимам компресор, проблем ли е да е навън, може ли да му замръзне маслото зимата ?...
А поне първата страница четете - viewtopic.php?f=54&t=37285#p404385 !
anabolicbeast - специалист
В Lidl евентуално тази или следващата седмица ще пуснат компресор, който мисля да взема. Един познат има съшия но B2 модела и е много доволен. http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 20270%20A1
iva6ki - специалист
Изглежда доста пари а в сверата на прогнозите за колко го очакваш да го пуснат :)
anabolicbeast - специалист
В Германия е за 110 евра. :)
shotik - майстор
Имам такава молба:

някой ,който е монтирал пресостат ,като този или подобен,това е комплект ,който се предлага в OLX

Изображение

Да снима и покаже от повече страни как се свързва във въздушната система на компресора ,малко написани съвети ,също не са излишни.

Искам да направя съвременна система за контрол и да заменя стария въздушен пускател,пресостат,който е отделно и е доста стар ,на който има тръбичка ,развяваща се покрай бутилката и се вижда ,че е кълчена.

Не съм се занимавал с тези нови продукти,имам познания по принцип и схеми на въздушна и ел.инсталация от локомотивите и не е проблем да го направя,но не съм ги го виждал на живо,за да съм сигурен какво да правя.
griffin - майстор
Шотик, ако искаш мога да снимам от моя компресор но освен снимки инфо не мога да предложа.
Синята тръбичка от твоя е вързана там където изхода на цилиндъра влиза в бутилката, изхода под пресостата е вързан пак в самата бутилка но на друго място, дано ти свърши работа.

Прикачен файл

DSCN1322.JPG

Прикачен файл

DSCN1323.JPG

Прикачен файл

DSCN1324.JPG

Прикачен файл

DSCN1325.JPG
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8