• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lisko - майстор
Очевидно и компа и телевизора са на преклонна възраст. Най-добрия ти ход е да се разтърсиш за някоя видеокарта - откъде може да изпада без пари. Аз имам но съм далече и не е практически вариант. Все някъде наблизо до теб някой има излишни карти (или цели компютри за бракуване) , а дори да е алчен, все може да кандиса на 5-6 кинта.
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
hidrazin написа:
Да ги видим случаите
И сега, какво, клипче ли да ти правя?
Пробвано е и работи, лично от мен, но както казах качеството е ужасно. 720х576 пиксела. Децата да си гледат филмчета става.
В скарта има всичко, а от VGA-то се вади RGB.

Изображение
Изображение

Само се наложи да запоя навремето едно мостче, че на единия TV картината беше черно бяла.

П.П. И няма "някои случаи", винаги работи. Имаш RGB изход и RGB вход. Аналогови.
Ха, сетих се че съм публикувал това... преди 5 години.
forum/viewtopic.php?p=195824#p195824
Nimi - специалист
Има следния вариант.

Изображение
Изглежда така:
Изображение

Захранва се чрез външен адаптер или от USB-то. Не поддържа особени резолюции. 1024*768 мисля.
Не е кой знае какво но е решение при липса на друго.

Ето една обява в OLX.
hidrazin - майстор
ArturDent написа:
П.П. И няма "някои случаи", винаги работи. Имаш RGB изход и RGB вход. Аналогови.
Аз не бих бил толкова категоричен. Имаш RGB изход, но не винаги имаш RGB вход. Най-отдолу съм ти дал фрагмент от една популярна схема на на телевизор. Би ли посочил къде по дяволите и какво ще подадеш на тоя телевизор? А какво правим със H-SYNC и V-SYNC ? Да споменем и че импулсите за синхронизация на VGA-то не винаги са с нужната полярност и доста по-висока от необходимата амплитуда.

Я да видим сега какво си писал в същата тема ама не преди 5 ами преди 4 години. Малко по-надолу от поста ти с телевизора и компютъра. :-D
ArturDent написа:
Е без TV-Out няма как да стане. Евентуално можеш да ползваш монитора за гледане или ако телевизора ти има VGA вход.......
Все още ли си убеден че тогава си го направил по посочения начин, само с жици и запояване между VGA и SCART? Да не би случайно да вземеш си спомниш, че старата ти карта "някаква nVidia с 256 MB" е имала S-video???

Да се върнем на конкретния случай. Телевизора му има ПЪЛЕН SCART вход. Сега погледни добре първия пост и снимката на компютъра. Кажи КЪДЕ ще включи телевизора? Той няма никакъв друг видео изход за монитор. Само едно VGA от вградената видеокарта. Пак би могло да стане (използвайки разбира се конвертор VGA-SCART) но ще му трябва и VGA разклонител. Това означава че и монитора му ще трябва да работи на същата ниска резолюция и на същата честота. Екрана на монитора ще бъде .... :shock:
Прикачен файл:
FUNAI.jpg
hidrazin, навремето използвах тоя компютър само с TV, без монитор.
Да гледам филми през DLNA. И тогава качеството беше .... пфу.
Сега никой няма да погледне такова качество, затова спора е безсмислен.
Вече всеки TV с HD си има VGA вход или подобно.
Пък ако не е HD, няма смисъл от операцията - качеството на картината върху TV, ще е по-лошо от това на компютъра.

Пък и на пазара има DLNA плеъри на доста прилична цена. Вместо да се купуват разни активни кабели, конвертори - по-добре с тях. Тогава компютъра ти остава свободен, докато гледаш филм. Само трябва да е пуснат.

П.П. То и повече от половината телефони вече го могат. Ама трябва да се чете...
hidrazin - майстор
Стига бе човек. Какво е сега, какво е било, какво е качеството ... Имаше конкретен въпрос. Казах му че не става с обикновен кабел. Ти продължаваш да твърдиш че ставало с мостчета. Е ами не става. Даже и тогава когато си сложил снимките сам си го написал че не става без TV out. Освен това го запрати към кабел HAMA 43192 който даже е съвсем различен и обратен от SCART към VGA и е подходящ предимно за свързване на мултимедийни проектори с VGA вход към устройства със SCART out. Ама при проекторите бирата е друга.
То и аз съм гледал на телевизор БЕЗ видеовход (В.Търново 84) филми от компа. За целта използвах изтръгнат модулатор от едно видео натикан в кутия със собствено захранване. Сигнала го взимах от TV-out на видеокартата и аудио изхода на компа. Мисля че още го пазя. Да взема да ти го снимам? Е вярно, гадно качество ама си беше нещо и ми вършеше работа.
Сега DNLA, MNLA, LALAaaa ... Разглезени потребители. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Компютър към телевизор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: