Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Силикон? Тип,марка? Или нещо друго? Фугите за затваряне са между вертикалните плоскости. Облицовката е от гипсокартон, ъгъла между плоскостите е около 130гр. Идеята с лайсни отпада. Целта ми е след затваряне на фугите да се боядиса с някаква бяла,релефна боя. Температурата там е около 40гр. максимум. След монтажа на серпентината,миналата зима изкара така-нефугирана и не боядисана, но вече "си е взела солта" / както казват рибарите / и е крайно време да се довърши. Другия ми вариант е...колибата на кучето/ по думите на жена ми/ :(.
geniya - специалист
Щом трябва да се боядисва използвай акрилен силикон.Почистваш добре от прах и нечистотии минаваш със силикона и след изсъхване боядисваш.Другия вариант е с полиуретаново лепило и лайсни. което е по-добрия вариант.
Andri01 - майстор
няма как да сложа лайсни-такива "Т" образни ,но на 130градуса няма. ще се прави по другия начин и боичка . :partyman:
jabata - специалист
Единия вариант е със Акрилен Силикон, желателно бял. Аз лично ъглите на стените ги минавам с такъв, и като засъхне боядисват, и става перфектно. Но гледай да е по-качесвен, защото ако е боклук нищо няма да стане. Аз лично съм ползвам на Bison някакъв акрилен бял. И съм много доволен.
Другия вариант е, ако не са много широки, да ги минеш с лента за гипскартон, и отгоре една лека шпакловка.
А псоледния е просто с един пластмасов ъгъл (профил за фасади) но там ще е по-грубо.

Най финно, и най-няма да лични, ако е силикон или лента за гипскартон.

Тема "Затваряне на фуги в облицовката на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: