Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
shotik - майстор
Аз ти предложих моето виждане ,разбирам ,че си ядосан ,но ти нищо не приемаш за съвет както от мен ,така и от другите ,как да ти помогнем тогава ?
bikerider_ - специалист
shotik написа:
Аз ти предложих моето виждане ,разбирам ,че си ядосан ,но ти нищо не приемаш за съвет както от мен ,така и от другите ,как да ти помогнем тогава ?
Що да не приемам? Приех вече да набуча метални пръчки Фи16. Това с камъните изглежда доста интересно също и без друго имам доста от тях в задния двор. Просто почвата тук е камениста. :-D
jekasus - майстор
bikerider_ написа:
Това с камъните изглежда доста интересно също и без друго имам доста от тях в задния двор. Просто почвата тук е камениста. :-D
Комшиите на брат ми така направиха, обръщам колата там, когато нямаше "алпинеум", приближавах колата по-близо до оградата. Сега вместо две маневри, правя три-четири :-D Не ми е за камъняци, а за бронята :lol:
А и красивото не ми се разваля :-D
inspo - майстор
bikerider_ написа:
... Приех вече да набуча метални пръчки Фи16. ...
И като ги набучиш- какво? Ще чакаш да вържат ли? Ай на бас, че братчедите ще са си ги набрали още преди да цъфнат... :lol:
pipilica - майстор
Ето само набучени файда няма трябва и малко цимент и леко огънати.
kuger - майстор
И аз мисля, че една цветна леха с по-сериозна каменна оградка ще свърши добра работа.
bikerider_ - специалист
kuger написа:
И аз мисля, че една цветна леха с по-сериозна каменна оградка ще свърши добра работа.
Колеги, дайте да не го избиваме на сарказъм все пак! Аз обяснявам, че ако няма коли, има кучкари, които с кеф си изс**ат помиярите там, вие ми говорите за цветни лехи... айде нема нужда да им оцветявам живота толкова. Включително на покана, да не си изс*рат помияра там, щото е чистено съм попадал на отговор, че не си било личало, че е чистено - тва лято 5х съм косил треволяка отпред. Ай сиктер, на такива булгаристанци да им правя хубаво, няма кой да го цени. Те ако може и пред вратата ще ми се изсе*ат с най-голям кеф! А пръчките желязо никой няма да ги пипне, нали си държа кофата за смет с една такава за оградата, да не я събарят кучетата, боядисана в бяло и никой не я пипа, при все че каруци редовно сноват наоколо. Много добре знаят, че ако тръгнат да си берат на такова място, може да ги погна с вилата във всеки един момент.
Точно прави пръчки ще свършат работа, набити под 45 градуса в земята, боядисани в червено или бяло. Който не ми пази оградата, да се бучи като кренвирш на тях, хич не ме интересува.
Chefo77 - майстор
Хайде сега се замисли, какво би станало, ако детето на някой от така наречените селяни (ах, как обичам тази дума) бягайки по (липсата на) тротоара падне и се набучи ... Просто ти е бедна фантазията как ще съжаляваш, че си решил да си пазиш оградата ...
Вариантът с общината, обясняване на проблема в някакъв вид молба или жалба (без да използваш селяци, малоумни, сульо и пульо - нямат тежест, напротив - вредят) и предложение да ти сложат тротоар, би свършила по-удовлетворително работа, отколкото да вземаш самостоятелни решения с риск за околните. Пък я си представи, че връщайки се почерпен от някоя свинска смърт, вземеш че се спънеш ... И жената ще те разбере, и за резил ще станеш на комшиите. Пък ако паднал, вземеш да заспиш, може куче да те припикае и обръщаща кола да те настъпи :lol:
VLADO66 - майстор
Бетонни цветарници през 1.5 м.,които впоследствие /при решаване на проблема/ могат да се сложат в градината.
bikerider_ - специалист
VLADO66 написа:
Бетонни цветарници през 1.5 м.,които впоследствие /при решаване на проблема/ могат да се сложат в градината.
Chefo77, никой не е казал, че железата ще са остри като копия. Може да имат топка на върха. Айде набучи се на топка! А аз не пия, така че... колкото до общината, тя и пръстът няма да си мръдне, ако не я осъди човек.
Бетонните цветарници ги трошат - сещам се за поне едно място, на което такива тарикати с нулеви умения са ги натрошили докато паркират покрай тях и цветарниците са като паметници на глупостта и некадърността. То ако бетонът беше решение, сигурно и колците щяха да са още здрави...
Последна промяна от bikerider_ на нед сеп 07, 2014 2:41 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Потрошиха ми оградата. Моля дайте съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: