• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
kuger написа:
kr1100 написа:
отзиви за острилката на вериги !!!
Писах, но мнението ми отиде в небитието :shock: Марката е Флорабест,
Не е ли на Стръвницата п-во?? От 11.09 в Бриколаж пък има на Айнхел острилката за 50 лв.
Утре ще направя няколко циркулации м/у баумакс и ЛИДл / на 1 км са / за сравнение м/у 2 та модела. Лошото е , че ги няма една до друга за сравннеие .
Май клоня към ЛИДЛ ската заради 3 те г гаранция и осветлението. За пластмасариите утре ще видим.
Последна промяна от kr1100(стар) на пон сеп 08, 2014 11:14 am, променено общо 2 пъти.
brum - майстор
Има ли смисъл от острилката за бургии? Или всеки с малко акъл и сръчност с лекота ще се справи при наличието на шмиргел/ъглошлайф с подходящ диск?
kr1100 - майстор
brum - сам си се досетил. Плюс това диска заточва само под 1 ъгъл.
Ако толкова се навиваш преди бяха пуснали за 9 -10лв точило ,което се захваща в патронника на дрелка
brum - майстор
Ми не се зарибявам, точно т'ва е :) . Ма се чудех дали не прави някакви магически схеми със заточването :) .
silent - майстор
то там магии няма...има ДВА ъгъла дето трябва да се гонят . заден и този между двете пера.
kr1100 - майстор
В ЛИДЛ отворих кутия и разгледах подробно. Основата - отливката е с много тънки стени. Въртящата се около остта част е пластмаса.
В Баумакс не ми дадоха да отворя кутия, а на мострата няма как да видя основта /закрепена е с винтове.Не можах да видя и щината на която се закрепва веригата.
Ще чакам да пуснат в Бриколаж и да я огледам .
Има разлика в диаметрите и отворите на дисковете на 2 те машини.
kuger - майстор
Машинката за точене на вериги е закупена, остава да ида да си я взема, тогава отзиви.
bulhomes2 - майстор
brum написа:
Има ли смисъл от острилката за бургии? Или всеки с малко акъл и сръчност с лекота ще се справи при наличието на шмиргел/ъглошлайф с подходящ диск?
Не виждам каква е острилката, но предполагам, че е една синя квадратна. Много тъпо нещо. Поне няколко години и се канех. Набарах я намалена на 24 лв в Кауфланд и много щастлив най-после си я взех. И след 2 дена я върнах. А обожавам "усталъци" под 50 лв, но това определено изобщо нямаше да го ползвам.
Еднаквия ъгъл при върха лесно се постига като бургията си е на дрелката и се точи на шмиргел или шлайф с пусната дрелка. После дрелката се спира и се обират леко повърхностите зад режещите ръбове.
koveslav - майстор
kr1100 написа:
В ЛИДЛ отворих кутия и разгледах подробно. Основата - отливката е с много тънки стени. Въртящата се около остта част е пластмаса.
В Баумакс не ми дадоха да отворя кутия, а на мострата няма как да видя основта /закрепена е с винтове.Не можах да видя и щината на която се закрепва веригата.
Ще чакам да пуснат в Бриколаж и да я огледам .
Има разлика в диаметрите и отворите на дисковете на 2 те машини.
Колега,аз си купих и вече изпробвах машинката от Лидъл.Основата е алуминий и е достатъчно здрава.Много функционален уред,много приятно се работи.Осветлението в мястото на заточване е много полезна екстра.Мотора е много безшумен,захвата и воденето на веригите е перфектно,всичко е много добре.Още не съм рязал с подготвена на тази машинка верига,за да видя най-важното-как ще реже.Имам опит с други такива машинки.Вдругиден ще прибирам дърва и ще ви дам и тази информация.Сравнена с пластмасовите модели е направо върха.Остава и ъгъла на наклона на диска да се окаже точен,за да е "резлива" веригата и може да се окаже,че няма недостатъци.Заточва вериги със всички видове стъпки,за разлика от повечето евтини модели на пазара!!!
kr1100 - майстор
Основата не е алуминиева , а е ЦАМ - нещо ,което ме притеснява.

koveslav - ако си мислиш ,че ЛИДЛ ската не е китайче си в дълбока заблуда.
Последна промяна от kr1100(стар) на ср сеп 10, 2014 10:45 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: