• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
edemy2001 - специалист
ge6aaaa3 написа:
Виждал съм със стоманено колело и стоманен червяк от някаква съвременна кола, но не мога да ти кажа от каква точно... Не виждам защо да не издържи, ако ползваш оригиналния мотор. Едва ли ножовката ще го товари повече от чистачките.
Ами точно ножовката товари. Задра листа в парчето, което режех и скъса въпросия щифт! :) Ще се разгледам тези дни в моргите и ще видя какво ще излезне.
pipilica - майстор
Моторче от ел. стъкла на Форд Фиеста и Ситроен ВХ са с метално колело към червяка. На Жигула и Москвич са пласмасови на Волгата е текстолитово но доста здраво щото спира мотора като го натовариш много, освен това на Волговото има изводи за различни скорости.
koveslav - майстор
edemy2001 написа:
ge6aaaa3 написа:
Виждал съм със стоманено колело и стоманен червяк от някаква съвременна кола, но не мога да ти кажа от каква точно... Не виждам защо да не издържи, ако ползваш оригиналния мотор. Едва ли ножовката ще го товари повече от чистачките.
Ами точно ножовката товари. Задра листа в парчето, което режех и скъса въпросия щифт! :) Ще се разгледам тези дни в моргите и ще видя какво ще излезне.
Направи си две или три поредни ремъчни предавки и ще ти е мирна главата.При зацепване ремъците приплъзват и пазят механизма.Верните обороти явно си ги напипал,лесно ще сметнеш предавката.Поздравления за резултатите.В сервиза имаме фабрична много стара ножовка,мисля че е Шкода.Конструкцията и е точно от твоя тип,и е компактна.Подвижното и рамо е отливка и самото то си тежи,а на противоположната страна на люлката има подвижна противотежест за регулиране на подаването.С импровизирано охлаждане сме рязали стоманени Ф-та може би до над 200мм в диаметър,естествено с лист от голяма ножовка.Изпълнена е с две последователни ремъчни предавки и мотор 0.8kW.
  • 1
  • 2

Тема "Механична ножовка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: