• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
essenov - специалист
Някой може ли да сподли повече информация за връзката с компютър:
1) с кои операционни системи е съвместим контролерът, само с Windows ли работи?
2) с USB преходник, компютърът автоматично ли разпознава горелката?
3) самият контролер има ли някаква памет за мониторинга, като го включиш към компютъра дава ли графика за някакво време в миналото, или показва от момента на включването?
filmatoplo - майстор
:) Има ли монтиран вече котел Грейко , чакам утре 2 бр :wink: .
essenov - специалист
filmatoplo написа:
:) Има ли монтиран вече котел Грейко , чакам утре 2 бр :wink: .
И к'во, грее ли грейкото?
filmatoplo - майстор
Дай боже всичко да е ок , утре го паля . :)
filmatoplo - майстор
:) Теста премина успешно , котела в комплект с горелката се справят отлично , от студен старт 17 гр до 60 градуса не минаха и 10 минути .Оставих го да поработи 1,5 часа , през това време тествах и регулирах функциите на горелката спрямо горивото за трите мощности и отделно старт и стоп чрез стайния термостат .Котела се държи добре -без пушек , конденз и други ядове , това се дължи и на монтирания трипътен вентил :wink: .Горелката влиза в модулация , в режим изчакване и така -какво да я хваля повече :) .
lusynik - специалист
Какъв е стайния термостат?
hr.hristov57 - специалист
filmatoplo написа:
:) Теста премина успешно , котела в комплект с горелката се справят отлично , от студен старт 17 гр до 60 градуса не минаха и 10 минути .Оставих го да поработи 1,5 часа , през това време тествах и регулирах функциите на горелката спрямо горивото за трите мощности и отделно старт и стоп чрез стайния термостат .Котела се държи добре -без пушек , конденз и други ядове , това се дължи и на монтирания трипътен вентил :wink: .Горелката влиза в модулация , в режим изчакване и така -какво да я хваля повече :) .
Ами недей да я хвалиш повече. Ще вземем да си помислим, че и правиш реклама, а то въобще нее така.
filmatoplo - майстор
:) Аз си се кефя че работи добре продукта без ядове , каква реклама всеки е свободен да си избира горелка , но с тази няма да сбърка :wink: , стайния термостат е безжичен марка Салус , купен от БГ Терм .Ще ме извините ако я похвалвам малко ама намирам доста плюсове в горелката спрямо др горелки , и не само- котела също ме изненада сравнен с др , както каза един колега -добра база за надграждане с мн възможности за напред .Имам една идея която може да се реализира -да се направят фабрично метални кутии с вратичка и пепелник и заедно с горелката да се поставят под чугунените котли като Виадрус , Демрад , Солитех ,Аттак .Ще се изрязва част от дъното на котела , и ще се поставя над тази кутия , така котела си запазва правото да гори дърва и въглища със свободно отваряеми вратички за почистване , като пелетите могат да се пуснат във всеки един момент .Тоест това си съществува де при другите ретортни горелки с по големите шнекове .
ico_3 - специалист
Майстора който ми слага горелката ми предложи този вариант с кутията но за съжаление нямах възможност да си я позволя,даже ми показа снимки на монтирана такава кутия на котел като моя.
filmatoplo - майстор
Щом има няколко човека с горелки Грейко- хайде да обменяме настройки , например приблизителни градуси на големия шнек , после колко секунди е първоначалната доза F Load ,по колко секунди са вписани за степените P3, P2 и P1 .Ще помоля Люциник , Ицо 3 -да споделите и др с такава горелка :) благодаря .
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: