Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не вярвам :? , толкова самоделки съм видял по този начин изводите , някой се сещат да ги поставят по диагонал но чак пък да е фатално .В моето Прити имам поставена риза под фурната , и седи хоризонтално ризата и изводите , като се загрее водата вътре се чуди на къде да ходи -ня ляво или на дясно :wink: , но като тръгне помпата си намира посоката .Предполагам да ти остава въздух някъде дори една шепа пак ще тропа , пусни помпата на най висока скорост да избута този въздух ако има .
br1lata - помощник
milenskior написа:
Ако в самата риза не са направени прегради за да циркулира водата през цялата повърхност е напълно възможно да минава по най-късия път(глупава вода няма) и обема който е от горе да завира.
няма никакви прегради, един цял обем. Повдигнах ризата в задния край 1 сантиметър при изводите да не би да остава въздух, но ефект нямаше.
gogitko - специалист
Здравей ,а радиаторите нагряват ли се хубаво? Възможно е когато е заваряван изхода за топла вода да се е получило някво стеснение (например отвора е пробит малък и отгоре е заварено 3/4 или 1 цол тръба)и водата като загрее се получават хидравлични удари при преминаване през по тесния отвор.Какъв е размера на тази тръба?
br1lata - помощник
gogitko написа:
Здравей ,а радиаторите нагряват ли се хубаво? Възможно е когато е заваряван изхода за топла вода да се е получило някво стеснение (например отвора е пробит малък и отгоре е заварено 3/4 или 1 цол тръба)и водата като загрее се получават хидравлични удари при преминаване през по тесния отвор.Какъв е размера на тази тръба?
на студения изход беше така, но го пробих с бургия. изводите са 3/4 и след тях минавам на 1 цол. радиаторите са с същата temperatura като при ризата. може би са хидравлични удари, но като започнат жената бяга навън. аз си мисля че завира защото, като натисна обезвъздушитела излиза въздух и спира да трака.
Последна промяна от br1lata на вт сеп 09, 2014 7:45 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
Странна работа , моите тръби са 3/4 но на изходите съм с медна тръба фи-18 :? , а в хоризонталната ми допълнителна риза имам заварени шини които правят меандър -с една дума имам доста голямо забавяне , като се включи помпата минават над 10 секунди (точна цифра не помня) докато водата премине през ризата която е 16 литра .
joro_vn - специалист
Или трябва да има прегради да направляват водата, или извода трябва да е отгоре.
Най добре и двете.
Няма да се оправи по друг начин.
filmatoplo - майстор
Ами освен да вкара една тънкостенна тръбичка в долния извод ако може да отвежда водата по напред в ризата , поне само за проба , ако има ефект ще вземе постоянни мерки .
br1lata - помощник
filmatoplo написа:
Ами освен да вкара една тънкостенна тръбичка в долния извод ако може да отвежда водата по напред в ризата , поне само за проба , ако има ефект ще вземе постоянни мерки .
това го мислих но не са заварени в двата края, а на 3 сантиметра към средата, и няма как да изкрива тръба за да я вкарам. да съм сигурен че това е проблема, ще я сваля да ми заварят на ново изводите.
br1lata - помощник
помагайте че зимата идва :prayer:
jorkataG - специалист
Топлата вода се тегли отгоре принципа на бойлера. Спази тоя принцип и ще ти се оправят нещата мисля. И да ти завалят тръба отгоре за обезвъздушител остава въздух в ризата и затова прави така.
Другия омент от някъде ти влиза въздух в систевата - калпава заварка или снадка на тръба.

Тема "проблем с водна риза самоделка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: