Всичко за дърводелството
ceco_144 - специалист
Хихи
Баш майстора Чефо (няма да го приема като обида) е използвал оцветен лак само за первази. В интерес на истината, не се сещам за оцветени лакове на реномиран производител. Всички използват байц + лак.
Лак не се използва за смесване с "трици", защото в последствие остава тъмен. Има си специални смоли и готови смеси. Може фугите да не искат да се напълнят, защото вече са пълни с мръсотия, а много е вероятно и да са с мръсотия + паркетин.
180 е перфектно за матиране. Само на ръка (или с машина), с лентовия ще изстържеш лака заедно с цвета.
Цецо, Не се сърди, но наистина е станало ужасно. Особено с цветния лак е просто ... Ако не го беше оцветявал, а използвал безцветен лак, щеше да е много по-добре. Но щом на теб ти допада, всичко е ОК!

Не се сърдя. Просто друго решение нямаше. Само да кажа, явно предишните собственици са събирали от където им падне паркет и е реден. За цветове да не говорим, камо ли за някакъв безцветен лак. Утре ще покажа, същият начин почистен и лакиран от мен, колко хубаво е станало. Този паркет в момента е напрово прелест - няма петна от мазно, черни обгорели дъски, абе какво да Ви говоря, сега си е бомба. Само тези фуги ме дразнят но дано след 3 покрития се покрият. Само за тази зима да изкара, а от пролетта ще се слага паркет. Искам да събера малко повече пари и да се купи качествен, който доста години да изкара за напред. Жалко е че нямам снимка преди чистенето, да видите за какво идва реч. Тогава и Вие щяхте да сте на моето мнение :-D :-D Иначе за фугите са чисти, първо с метлата за по грубите частици, и след това с прахосмукачката фуга по фуга бях изчистил.
Само да кажа, че от двама дърводелци знам че трината, която събирам може да се смесва с Ц200 или безир. Жалко че не ги послушах :sad:
Ще кача снимки и на крайният вид, тогава дано е станало още по- добре :)
Chefo77 - майстор
Е, ние не слушаме дърводелци, но използваме такива:

http://littletreebali.com/uploads/produ ... -Fill1.jpg
http://etdani.com/shop/files/WS%20EasyFillPlus.jpg
http://www.bgparket.com/menu/aksesoari/ ... 4/fsm4.jpg

Иначе сме чували за заместители като лепило за тапети и за какво ли още не, само и само да се спестят някакви стотинки, като ефектът не е от значение :wink:
ceco_144 - специалист
Мисля че за фугите е малко късно вече :-D
Другият вариант е да търся човек, който пренарежда паркет. Да се цикли, както и да намеря подобен. Че четох доста материал се изхвърля от този. Затова ламината остава на преден план.
Остава да събирам пари за ламинат, тъй като доста хора разбират и поставят. Може ли да ми предложите някакъв?
Chefo77 - майстор
Приятелю, няма да е сериозно да ти предложим някакъв в този момент, след като ще го закупуваш след време. Като дойде момента, тръгваш и избираш. Гледаш да е добра марка (КроноОригинал, Кронотекс, Еггер, Кайндл, Классен, Харо ... ), гледаш да е 32 клас (нали е за хола) и най-важното - ДЕСЕНА - и скачаш :) И това като знаеш какви пари можеш да похарчиш, нали :wink:
ceco_144 - специалист
До тогава ще събирам пари, за да няма не ми стигат и да търся по-евтин. Мерси се пак за обърнатото внимание, полезно е да знам към какви марки на производители да търся и гледам. Освен за хола ще гледам и за спалнята. Въпреки че там паркета е много хубав.
До момента съм редил два пъти ламинат. Един път 20 кв. м., вторият 90 кв.м. Имам комплект за монтиране на ламинат. Тогава ми го предложиха при по голямата покупка - представляваше едно дървено праче с няколко скосени края от едната страна, лапа и гумен чук.
Дали ще ми послужат тези инструменти :?
Chefo77 - майстор
Разбира се, че ще послужат - нали за това са ги дали! :)
iva6ki - специалист
Кaквa почнa a тя кaквa стaнa, от естественото дърво по добро нямa aз си покрих едно дюшеме с лaминaт и сегa съжaлявaм a зa фугите се ползвa смолa нa сикрa със чистa тринa от цикленето.трябвaше сaмо смолaтa и лaк по твой избор aмa здрaве :wink:
forski - специалист
Tова му е хубаво на дървото, че ако му объркаш цвета, триеш със шкурката и мажеш пак :)
ceco_144 - специалист
Както казах вече, не можеше да остане цвета на паркета. Петната които имаше бяха много дълбоко проникнали. Човекът, който се опита да го изцикли мина 3 пъти. Накрая ме попита тези петна да не са от масло /да са импрегнирани/. Много грозно седеше на петна. Затова с по тъмен цвят малко се позакриха. После ще се сложи и един килим. Така за тази година ще реша проблема. Спрял съм се на ламинат, че ще може да го нареда сам или с някой приятел. За паркет ще трябва майстор, не познавам никой такъв. До сега са влизали в апартамента 2 майстори и си оставиха ръцете :-D :-D Само да отбележа че такъв цвят на паркета, който искам да постигна имам ламинат в къщи.
За смолата разбрах и ще използвам нея за другата стая.
ceco_144 - специалист
forski написа:
Tова му е хубаво на дървото, че ако му объркаш цвета, триеш със шкурката и мажеш пак :)
Така си е от дървото по-хубаво няма, стига някой да не го съсипе :sad: В къщата цялата е с паркет от 10 години близо не е лакиран. Родителите ми го минаха с двукомпонентен и е прекрасен. Това исках и в апартамента да постигна, но за жалост не стана. :)
Всичко с времето си, едно по едно ще се наредят нещата. Тази година ремонт на стени и тавани. До година на нови подове :-D :-D

Тема "Паркет с какво да се лакира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: