Ел. инструментите. Консумативи.
iva6ki - специалист
lov написа:
Стига сте се вдетенявали. Той Драгозов не щя да ви го каже направо. До вчера точехте само с пилата. Идете в гората и вижте някой професионалист дали ползва в полеви условия дори и най прост водач. Всичките тези гъдели са за хора дето както се казва нямат ръчика.
Този проблем съм го решил кардинално като имам три вериги които след като мога да си точа сам в гората разполагам
с 3 винаги наточени а в 90% от случйте ми трябва само една. :wink:
koveslav - майстор
iivanov написа:
koveslav написа:
Машинките които закупихме ние,са точен аналог като настройки и възможности
:-D :-D :-D Я мини на "бис".
Моделчето миди джоли, за разлика от батко си, няма центриране според петата и хидравлика.А 10ºси ги хваща чрез чупка в рамото на двигателя.И въобще, как ти хрумна да сравняваш металния корпус с цама и пластмасата.
Кое толкова те вълнува в корпуса дори и от цам да е,важното е да е метален- ти да не го ползваш за наковалня :D :D :D
koveslav - майстор
lov написа:
Ползвайте си машинките поне заточването да става еднакво защото след тъпа верига, да дърпа повече в едната посока няма по лошо. То всъщност по лошото е като я дадеш да ти я точат на ''майстор'' и са я нагласисли по някой ударен зъб и за следващо заточване няма място.
+1 и от мен,колега!!!
prascho - майстор
"Тия в гората да внимават с мечките :mrgreen: .
А за пилите е необходимо да достигнеш до медитация и голямо вътрешно равновесие на духа за добри резултати. Точно в гората може да се постигне това, на спокойствие, само Мечка да не се появи, че тогава няма наточване и на машина после с дни. :mrgreen:"

:mrgreen: Това ми хареса. Паднах под бюрото от смях.
koveslav - майстор
iivanov написа:
koveslav написа:
Машинките които закупихме ние,са точен аналог като настройки и възможности
:-D :-D :-D Я мини на "бис".
Моделчето миди джоли, за разлика от батко си, няма центриране според петата и хидравлика.А 10ºси ги хваща чрез чупка в рамото на двигателя.И въобще, как ти хрумна да сравняваш металния корпус с цама и пластмасата.
Минавам на бис по твоя покана,колега.Ето ти я Миди-Джоли разглобена.Ако си много настоятелен ще разглобя и Гризлито,за да направиш сравнението по-точно...Кое откъде прави чупки определи ти.

Прикачен файл

cc_Y3ainmljuNPPpZl02OKtpH-fnbCrvJ7inpe03dOcYqjf22hjptzanpum5NecoKbj4Z5jd6Wmb21z2t6g.jpg
Последна промяна от koveslav на ср сеп 10, 2014 11:28 am, променено общо 2 пъти.
fore - майстор
Няма смисъл, просто чертежа ще е същият кажи речи :roll:
dragozow - майстор
Аз също си нося две вериги освен тази на машината. Като работиш времето е ценно и не мога да отделя 10 минути с пиличката да си играя, особено ако режа разни сливи, круши и др. Тези машинки са достатъчни за домашно ползване, даже 20-ина заточвания да изкара си заслужава парите. Зъбите посиняват от натискане, такова не е нужно, достатъчни са две/три "почуквания" по зъба с диска, така хем се точи, хем не се отнема много от зъба. Грешно е да сравнявате професионални машинки с хоби, по сервизите са виждали такива машинки много преди вас и веднага да са скочили на "далаверата".
iivanov - майстор
koveslav написа:
Кое откъде прави чупки определи ти.
Ето я чупката.При флораБеста има ос, пружина и две зегерки.Гледах го предния път, погледнах го и тая сутрин в лидъла.При джоли има изместване на самото рамо, по оста.И е предвидено и измерено ФАБРИЧНО. Кадърен си и можеш да го пробваш на лидълката (в духа на форума), но колко вериги ще изхабиш, докат'го фанеш ъгъла? :? И струва ли си за едното домашно ползване? :? :? Аз, например, постигам прилични резултати с пила, шаблон и шублер.Писах го и по-рано.
Нещо не мога да кача снимките.Пргледайте в сайта на мина партс.
fore - майстор
Намали размера на снимките първо и тогава ще можеш. Под 500 килобайта трябва да са мисля. Или ги качваш в нета и с линк, или директно от компера ти с избор на файл отдолу и си ти.
koveslav - майстор
iivanov написа:
koveslav написа:
Кое откъде прави чупки определи ти.
Ето я чупката.При флораБеста има ос, пружина и две зегерки.Гледах го предния път, погледнах го и тая сутрин в лидъла.При джоли има изместване на самото рамо, по оста.И е предвидено и измерено ФАБРИЧНО. Кадърен си и можеш да го пробваш на лидълката (в духа на форума), но колко вериги ще изхабиш, докат'го фанеш ъгъла? :? И струва ли си за едното домашно ползване? :? :? Аз, например, постигам прилични резултати с пила, шаблон и шублер.Писах го и по-рано.
Нещо не мога да кача снимките.Пргледайте в сайта на мина партс.
Искаш да кажеш,че ти определи на око,че едната машна има нужния наклон а другата не....Благородно ти завиждам на опитното око.На мен пък всичко ми изглежда ок,защо смяташ че не е копиран и ъгъла?Да,виждам,че на Джолито има сменяемо лагеруване на оста,което ще гарантира по-дълъг живот без луфтове на люлката на мотора,но всичко друго е доказуемо само при измерване.
И изобщо за какво спорим? "Майсторчетата" по сервизите ни карат да си търсим решения,това е всичко.Ако се вземат в ръце,никой не бяга от лесното,да не мислите че ми е кеф да поддържам толкова машинарийки из вкъщи.Но-зора какво ли не прави с нас....А колкото до пиленето-след няколко часа стъргане с ръчен верижен трион,работата с пила е последното нещо което желаят ръцете ми.Още повече,че отдавна вече в гората ходя само на туризъм,а там където режа винаги има ток.Аз съм намерил моето решение и мен ме устройва,за вас не знам.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: