• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
minca - специалист
Прикачен файл:
DSCN5452.JPG
Колеги,правя си профилактика на инсталацията и имам съмнение за запушване в контура на предпазния терм. вентил.Мога ли да го отворя принудително/ръчно/.Ето този:
filmatoplo - майстор
:wink: Къде си бе мен , като се развие горната бронзова гайка , която е назъбената под червеното , там има един стержин който се натиска принудително , друг начин е да се нагрее само термопатрона и ще отвори над 95-97 градуса :wink: .Какво ще го тестваш , по принцип текне ли веднъж не спира ,изглежда по гумата на клапанчето засядат ръжди :wink: .
minca - специалист
Филмче,искам да проверя тече ли вода след вентила, защото може да се запуши тръбата до шахтатта на канализацията.Ф18 е ,а разни пеперуди и т.п. могат да я запушат.Чакай сега.Има ли опасност от наводнение,че ми е в стята.Като натисна стержина да не би..........
filmatoplo - майстор
:) Може би :wink: , друг начин е да развиеш гайката и сложиш нещо над стержина около 4 мм , после като завиваш гайката то ще го притисне и би трябвало да текне .
minca - специалист
Има ли опасност после да не може да затвори добре и да прокапе
filmatoplo - майстор
Има , сега се сетих -имаше 1 модел такива клапани при които червеното копче отгоре служеше за директно натискане , модела беше само че никелиран с по малко копче , и винаги когато от интерес да го натисна -после си патих бела на главата че не спира бързо , минава време докато се изкапчи , или се налага няколко пъти да го натисна и пусна по рязко :wink: .
minca - специалист
Е,няма да се занимавам с тоя вентил.Ще мисля след него да продухам по някакъв начин.
kalin.kraev - специалист
Колеги много ще съм ви благодарен за малко разяснение за какво и как се използва този термостатичен вентил,че ще местя една система с камина с риза и радиатори на вилата и досега е работила без такъв вентил,но ако е нещо полезно да предвидя да сложа на новото място.Поздрави :)
minca - специалист
Калине,този вентил се слага обикновено за да ти охлади котела в случай ,че е загрял над 95°.За целта е необходимо да имаш на котела охлаждаща серпентина
kalin.kraev - специалист
minca написа:
Калине,този вентил се слага обикновено за да ти охлади котела в случай ,че е загрял над 95°.За целта е необходимо да имаш на котела охлаждаща серпентина
Аха яснооо е моята камина няма такава охлаждаща серпентина :) много благодаря за инфото.
  • 1
  • 2

Тема "предпазен термостатичен вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: