Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Balabanov - специалист
Изображение
4i4kotrevi4ko - специалист
Balabanov написа:
Аз съм доволен на този етап, сега работя по Z искам да има 180мм ход и се чудя дали тези китайски лагерчета ще понесат тежеста на портала :mrgreen:
Или дали конструкцията ще издържи моторите на максимална скорост и твърда суровина. С такива ъгли за съединяване на профилите ще си имаш проблеми.
kabel96 - специалист
Здравейте,
Моля ви ,ще ми дадете ли линк към работеща и с лекарство Mach3.
Balabanov - специалист
Колега ъглите не носят нищо те са фиксиращи. :-D
brum - майстор
Я да разпитам малко за един CNC рутер. Става дума за това - http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 34685.html .

Гледам, че контролера е за паралелен порт. До колко това е проблем? И работят ли тези контролери с USB към LPT кабел?

Някакви общи препоръки за такава машина? Ще я ползвам за хоби цели, най-втърдият материал сигурно ще е дуралуминий.

Сигурен съм, че ако изчета цялата тема ще намеря доста отговори, ама е > 200 страници :) . А мен ми трябват само някакви бързи насоки :) .
nunep - специалист
Здрасти brum,

за управление на LPT от USB няма проблеми. Ако ще се управлява с MACH3 трябва ти това:
http://www.ebay.com/itm/CNC-USB-CONTROL ... 2a437d337d

иначе е пълно в нета и с други USB контролери и програми за тях.
Относно машината ..... на мен лично не ми харесва че е с тънки направляващи и без опори.
Поздрави!
brum - майстор
Може ли малко повече детайли - на кое казваш опори и направляващи? Ако това са страниците държащи гравиращият мотор и направляващите оси - то май всички китайски са такива. Предлагат в България подобни (но 4060, без 4та ос) за по почти 5000лв и като ги гледам са същите...

Може и да ми препоръчате някакъв читав CNC рутер :) . Ама на читавите цените май са доста нагоре...
Balabanov - специалист
Тези в България поне можеш да ги видиш на живо, аз съм виждал на живо китайска машинка 6040 според мен е малко афиф работата ако е за правене на платки и хоби моделистика се ядва иначе хубава фрезичка за под 5000лв само "направи си сам"
nunep - специалист
оп
под наравляваща с опора имах превид това:
http://www.exoror.com/BR.htm
brum - майстор
Попроучих малко аз. До колкото виждам малките модели (30х40 и 40х60) са все стандартни и са като този китайският. Хубавото при него е, че за тази цена (1555 долара) получаваш нещо работещо което евентуално подлежи на доработка ако намериш недостатъци. В България предлатаг такъв тип, но 40х60 за почти 5000лв (същият spindle двигател, но с липсваща 4та ос). Та китайската цена (2300-2400 лева) е идеална като се има в предвид, че е крайна цена с включена доставка (пращат от Англия по DHL).

За китайският - осите са 20/16/13 милиметра. Нещо като стандартна конфигурация за тези машини се оказа. Дори и да поддава при по-голяма скорост нещата при по-малка скорост на фрезоване ще си дойдат на мястото. Лагерите по винтовете са "ball screw", до колкото разбирам това е правилният вариант. Май изглежда като съвсем приемливо решение за хоби цели. Може да се смъкне още цената ако се махне 4тата ос, но като си имам идея какви неща ще прав май ще ми е необходима. Един вид с нея става CNC струг за дребни детайли :) .

Другата седмица ще ходя на курс за работа с такива машини за да добия още малко идея кое как се случва. Ще имам време да поразсъждавам дали това е моята машина :) .
nunep написа:
за управление на LPT от USB няма проблеми. Ако ще се управлява с MACH3 трябва ти това:
http://www.ebay.com/itm/CNC-USB-CONTROL ... 2a437d337d
До колкото разбирам това е най-добрият вариант за да запазя контролера който идва с рутера. Всички други USB варианти ще искат повече играчка (кабели, захранвания) за да мога да управлявам рутера. Поразучих малко и за този контролер - цената му е 80 евро (произвежда се в EU, това е цена от сайта на производителят). Не знам каква ще е цената за доставка, но ще разбера тези дни :) .

Имам въпрос свързан с точността на работа на рутера. Май зависи и от контролера. Но може и да греша и основната роля в точността да е в конструкцията на рутера. Някой може ли да ми разясни малко там нещата?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: