Е,то малко рано още!Но,....шнека на 45 гр.,като на ИВГ-то,F.Load-70 и от там по формулите
!Това е за дървените пелети,че бая ми останаха,но смятам да се топля с по-еФтинки!

ediv написа:Добре ще е освен времето на шнека да се даде и време пауза на шнека, мисля че фабрично е 45сек, както и % вентилатор и вид пелети ,защото според мен всички тези неща са свързани .За дървесни пелети е по-добре да не се пипат други настройки, освен времето за работа на шнека при трите мощности и при първоначално зареждане, заводските настройки са добри за дървесни пелети. Времето на работа на шнека може да се променя в зависимост от наклона му и то с цел да се достигне дозата при съответните мощности. Процентите на вентилатора и времето за почивка на шнека са съобразени за изгарянето именно на определеното количество вкарани пелети. А вече за слънчоглед и други пелети може да споделяте настройки
LazarGanev написа:А каква е мощността на това котле? Защото ако съдя по габаритните размери,фукса и изводите за топлоносителя трябва да е около 30-35 киловата.filmatoplo написа: Колко тежи , в/ш/д , изводите му с каква резба са , фукса какво фи еТежичък е, над 200кг, по-тежък е от Боша ( с по-дебели ламарини е), размерите са 1200/560/700, изводите май са 1 1/2", външна резба, фукса е ф150. Изработката ми хареса, добра база за надграждане - тепърва му предстои насищане с екстри.![]()
.
hr.hristov57 написа: А каква е мощността на това котле? Защото ако съдя по габаритните размери,фукса и изводите за топлоносителя трябва да е около 30-35 киловата.Мощността е 20кВт и тя се определя от горелката. Габаритите са големи защото има голям триходов топлообменник, както и достатъчно голяма горивна камера за дърва. Голям топлообменник = добър топлообмен, ниска температура на димните газове, висока ефективност. Много лесен е за чистене. Фукса и изводите за топлоносителя според мен са излишно големи (и дори съм го казал), но това е по инерция, копирано от Бош и др. подобни котли, проектирани за дърва и въглища и с възможност за работа в термосифонна система. Един пелетен котел не виждам кога ще работи в термосифонна система, но същото и при Пелетерма други
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: