• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко за дърводелството
borkata3000 - специалист
Вече казах, че проблема не е в мен, а в диблачката. Процедурата, която спазвах е точно като от клипчето (Тани, гледал съм го предварително). Или отвора за диблата не е точно в центъра или когато нагласям дебелината на плоскостта има нещо, което да дава отклонението от приблизително 1 мм.
Artur Dent - напреднал
А дали не можеш да пуснеш един пост със снимки - стъпка по стъпка, да видим какво и как става и тогава да го мислим проблема. Щото пак ти казвам - имам я същата и такъв проблем не се среща изобщо.
Тани - модератор
Нямам представа как се избира дебелината на материала. Но си мисля, че от там идва проблема!Настроил си я на неправилна дебелина!
borkata3000 - специалист
Открих проблема. :idea:
Фазата се е занулила точно по време на лунното затъмнение, загаснал е тока и така през цялото време съм сглобявал на тъмно, т.е. всичко е станало на магия, как са съвпаднали отворите с диблите, незнам. Пак добре че само по 1 мм. се разминават. :razz:
Тани написа:
Нямам представа как се избира дебелината на материала. Но си мисля, че от там идва проблема!Настроил си я на неправилна дебелина!
Да, настроил съм дебелината на 18,1 мм. :datz:
Последна промяна от borkata3000 на ср мар 05, 2008 8:18 pm, променено общо 1 път.
galin.com - специалист
Предполагам разликата е дошла от рулетката. Измервал си дебелината на плота по вътрешната част, а си нагласял отвора по външната. Дебелината на ъгловата пластина в началото на рулетката е точно 1 мм. :) Често срещана грешка. Има и рулетки които са с подвижно начало за да се избегна това, но и те дават отклонение.
Тани - модератор
По-скоро не е регулирал нищо откакто я е купил , а фабрично тя не е била регулирана точно! Това е само предположение де!
Artur Dent - напреднал
Абе при тая диблачка изобще няма нужда от рулетка и мерене на дебелини и т.н. Всичко си се гласи директно по материала. Дано човека е схванал наистина правилния алгоритъм :-D :) :finga: :2thumbs:
borkata3000 - специалист
Не доумявам, как отправяте конкретни забележки относно работата, а сигурно 1-2 имат понятие от инструмета. Колко то вас имат диблачката?
Христо - напреднал
И аз си я купих (от "Бриколаж" - Младост) и съм много доволен ! Перфектна работа върши !
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Диблачка !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: