Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MamaMy - майстор
То е ясно, че ще се вземе някой евтиняк и няма да се занесе в сервиза за профилактика докато не спре окончателно (такива са 90% от клиентите). Прав е колегата DundyTheCroc. Поне да се гледа да не е с АМД процесор и отделно видео, че напоследък все такива мъртъвци ми носят разни стиснати клиенти. Само губя време и средства, а то няма как да станат за смислена цена. Те не са ставали още при закупуването, а аз трябва да ги оправя сега...
marian1 - майстор
Благодаря на всички - взех предложението на Чефо.
Chefo77 - майстор
marian1 написа:
Благодаря на всички - взех предложението на Чефо.
Охо ... чувствам се поласкан от теб и нагрубен от останалите :) :)
Със здраве да го ползваш! И да го почистваш редовно - Тинки ще ти каже за процедурата с прахосмукачката.
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Със здраве да го ползваш! И да го почистваш редовно - Тинки ще ти каже за процедурата с прахосмукачката.
Никаква прахосмукачка. Никакъв компресор. Чупят се лопатките на ротора или се набива прахта, но не се чисти, ако има по-голямо количество от нея. Лаптопът се носи в гаранционният сервиз за профилактика и съответно се плаща за това. След гаранция може да се отваря и да се почиства.
Иначе тоя Acer, дето си го предложил и авторът - взел, просто никак не изглежда стабилен.
Chefo77 - майстор
Знам бре :)
Само те дразня :cool:
Следващият ми съвет щеше да е да си вземе така популярните охлаждащи подложки :wink:

Прецени варианта дали да не си засилиш гаранцията до 5 години. 159 лева ти струват още 3 години гаранция. Имаш 2 месеца да решиш.
marian1 - майстор
Колега би ли разяснил - какво имаш предвид с нестабилен?
ig_ivanov - специалист
thinkpad написа:
Общо взето за 900лв не може да се вземе същински бизнес и нагоре клас лаптоп, поне не и нов.
Пределно ми е ясно (а и на теб), че тези серии не са бизнес лаптопи. Предложих варианти от малко "по-човешки" направени модели, за да може marian1 да не хукне да си купи Lego за 800лв.
marian1 - майстор
Стигнах до прехвърлянето :?
Понеже има много по напред в тази област - моля да помогнете и с това:
Имам 2 компютъра - един лаптоп и един десктоп. Имам рутер - лаптопа се връзва чрез вифи, а десктопа чрез лан кабел. Бихте ли дали нещо като за по начинаещ - как да си прехвърля файловете - от компа на лаптопа. Нещо съм забравил как ставаше цялата врътка със създаването на мрежа и всичко друго - а, забравих и двата са с вин 7. Не ми се играе с флашка - друго нямам. Благодаря!
thinkpad - майстор
marian1 написа:
Бихте ли дали нещо като за по начинаещ - как да си прехвърля файловете - от компа на лаптопа.
Правиш един network share. Десен бутон на папката, която искаш да споделиш, там има опция. След това достъпваш компютъра по IP-то му, което е зададено по DHCP от рутера и си копираш с COPY/Paste
marian1 написа:
Колега би ли разяснил - какво имаш предвид с нестабилен?
Качеството на материалите или по-скоро липсата му предполага чупливост. Ако ще се ползва за настолен компютър, няма проблеми. Ако ще се мъкне и ползва интензивно за работа, особено при неблагоприятни условия - не става. Гледай да не го натоварваш с тежки приложения, за да не прегрява. Скъсява му живота и може да го повреди.
п.п Лаптопът го свържи жично към рутера. Безжично няма да си доволен от скоростта на прехвърляне.
kalpev - специалист
marian1 написа:
Бихте ли дали нещо като за по начинаещ - как да си прехвърля файловете - от компа на лаптопа.
По принцип, изпървоначално двата компютъра трябва да са от една и съща workgroup. Увери се, че е така, ако си пипал нещо. Чак после минаваш на share и т.н.
Аз бих те посъветвал да си направиш или намериш cross-нат кабел и да си ги свържеш двата директно един към друг с него, ако ти е трудно с подмрежи, DHCP и IP-та. Имай и предвид, че някой път firewall и антивирусни създават известни проблеми.

Тема "Предложете компютър до 800лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: