Ел. инструментите. Консумативи.
moimoimoi
- майстор
53 мнения в "Избор на ударен перфоратор - само избор между кои?"
mitko64
- майстор
Скоро ми се отдаде възможност да огледам наживо и накуп доста сини бошове, та на нодела 2-28 със сигурност пишеше призведено в Германия, само не помня точно индекса на модела. Машината която мен ме интересуваше- сабленият трион 1300W, се оказа обаче единственият китаец от изложените.
mitko64
- майстор
Всички акум. верти които бяха изложени 18 и 14,4V с 4 Аh батерии бяха Майлазия. Всичко друго - зеге, ексжентрик шлайф, двускоростна бормашина, ъглошлафове 230мм и 125мм(1200W), ръчен циркуляр и непомня вече беше произведено в Германия или швейцария. Всичко това оглеждах уж на промоция в Baumarkt Globus. Отдавна бях мераклия на сабления, ама 300 Евра за китаец, мерси.
Chefo77
- майстор
И какво като е китаец? И Макита, и Бош, си имат модели, които се произвеждат в точно определени страни. Зегето ми (GST 75 BE) е руснак. Стария шлайф (GWS 660) беше руски, новия (GWS 7-115 E) е китаец. Верта (10.8Li-2) е малайзиец. На Макита половината техника е китайче, на ДеВалт също. Дайте да купуваме Ферм, щото са холандци или Майстеркрафт (уж германци), вместо тези марки?
Поне имат смелостта да напишат къде се правят.
Поне имат смелостта да напишат къде се правят.
Chefo77
- майстор
mitko64 написа:На Meister Craft на кутиите откровенно си пише Made in China(на повечето, преровил съм целият им асортимент). На инструментите не.Е аз взех инструмента без кутия, и на етикета откровено си пишеше на немски

Разбра ме какво имах предвид - че след като Бош са преценили това да се произвежда там, значи не ги е страх, че ще им съсипят името. Автопроизводителите открай време произвеждат отделни модели в различни държави. Икономически е по-целесъобразно завод да борави с по-малък брой компоненти, след като може да го прави.
rosso666
- специалист
Здравейте колеги искам да си купя перфоратор.Трябва ми да си работя по къщата не за професионални цели.Та си търся нещо до около 150-170лева.Има чисто нови за тези пари но марките .... не са много известни.Та се чудя дали да си взема нещо втора употреба или ново но НЕ марково.какво и е мнението.В продавалника има много евтини бошове но им нямам доверия защото лично съм виждал много добро "копие" на такъв перфоратор.
Иначе тези "енхил" като нови дали са читави?
поздрави
Иначе тези "енхил" като нови дали са читави?
поздрави
Тема "Избор на ударен перфоратор - само избор между кои?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература