• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
наскоро в едно държавно учреждение, видях ЛЕД крушка, която имаше един-единствен диод( дано съм уцелил наименованието), който беше около 10-10см( по моя преценка). Хареса ми как осветява и искам да попитам знае ли някой как точно се наричат този тип крушки, защото потърсих в гугъл, но като напиша лед крушка, ми изкарва такива, които са с поне 10-ина ЛЕД диода.
fox_vt - майстор
Или е лед панел Лед панел Или обикновен COB емитер COB емитер но те не са толкова големи така че остава лед панела.
nautilus33 - майстор
Ами прилича точно на СОВ емитер, но е квадратен. Като се изгаси, светлината намалява ча около секунда и чак тогава изгасва напълно.
nikolovvd - майстор
Днес ми пристигнаха 4 светодиода с размер на излъчвателя 10х10 мм с мощност 10W.
При площ 100 кв. см. това ще да дойде към 1000W и ще свети като 10 kW обикновена крушка! :? :?:
Да няма грешка в размерите? Да не говорим, че консумацията ще е към 90-100 А при 12V!
jorkataG - специалист
nikolovvd написа:
и ще свети като 10 kW обикновена крушка! :? :?:
Тук май има грешка ква е тая крушка 10 KW.
Към колегата nautilus33 тоя ЛЕД диод да не е жъл случайно щото съм виждал такива прожектори с подобен квадратен диод жълт и са около 10/10 или 15/15 а има и правоъгълни примерно 10/15 мм.
Gnus - специалист
nikolovvd написа:
Днес ми пристигнаха 4 светодиода с размер на излъчвателя 10х10 мм с мощност 10W.
При площ 100 кв. см. това ще да дойде към 1000W и ще свети като 10 kW обикновена крушка! :? :?:
Да няма грешка в размерите? Да не говорим, че консумацията ще е към 90-100 А при 12V!
Той говори за 10х10 мм, а ти - за 100 кв см. това е разликата, има-няма 100 пъти.
nikolovvd - майстор
Това ми бе и бележката! Да не би да има грешка в мерната единица - милиметри вместо сантиметри.
Junak - майстор
nautilus33 написа:
...който беше около 10-10см( по моя преценка)...
Gnus написа:
Той говори за 10х10 мм, а ти - за 100 кв см. това е разликата, има-няма 100 пъти.
Ми чети по внимателно...
hidrazin - майстор
Точно са си COB LED. Мисля на Кауфланд над входовете са такива. То са си отделни сини диоди на керамична основа с обща флуоресцентна заливка. Ето подобни по 100мм.

ИзображениеИзображение

Не пречи и да са квадратни. Не съм срещал, ама и не съм търсил.

:partyman:
nautilus33 - майстор
jorkataG написа:
nikolovvd написа:
и ще свети като 10 kW обикновена крушка! :? :?:
Тук май има грешка ква е тая крушка 10 KW.
Към колегата nautilus33 тоя ЛЕД диод да не е жъл случайно щото съм виждал такива прожектори с подобен квадратен диод жълт и са около 10/10 или 15/15 а има и правоъгълни примерно 10/15 мм.
Да, жълт е. Яд ме е, че не го снимах, за да кача снимка, а сега няма как да се върна, за да го снимам.

ПП става дума за см, не за мм :)
  • 1
  • 2

Тема "Наименование на LED крушка с един диод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: