Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
И моята има катализатор. Никой не се е опитвал от майсторите да го чупи. Никой не се е и опитвал да го свива, сигурно защото колата не изглежда като такава, която има. Ама има. Не само по документи. И няма да го махна, лично аз.
Gnus - специалист
Явно има разнобой аккво точно ще се случи, но поне се ориентирах, че по-скоро не трябва да го махам, ако не стане някой остър проблем...
ivanovbg - майстор
Не съм ти писал по темата заради оскъдната информация. Различни коли се държат различно без катализатор, та дай поне марка , модел, код на двигателя.
Gnus - специалист
Колата е Пежо 306 1.4 бензин, двигателят е TU3
batvenko - специалист
На Мондео `94 год. , бензин 136 кона, преди 7-8 години му махнах катализатора - беше се откачил вътре и тракаше като трактор - монтирах му тръба, ама по издута - нещо като мини гърненце. Разхода на гориво остана същия, не направих и разлика в мощността.
А що се касае до катализатора - имат живот около 150 х. км - поне така пишеше в едни учебници от Русенския Университет, изработен е от благородни метали - стронций, паладий, родий .... та затова ги изкупуват по 70-80 лв. Така, че и да го махнеш не е болка за умиране - и без това си плащам като поп данък за над 100 коня....
Gnus - специалист
Май ще изпълня идеята на хидразина да отвъртя ламбда сондата да видя сасво ще се случи, ама то пак няма да е много точно, защото самата сонда ще дава неправилни показания...
ivanovbg - майстор
Gnus написа:
Колата е Пежо 306 1.4 бензин, двигателят е TU3
Не го махай ако е здрав, ще стане по мудна в ниските обороти. Разхода няма да се промени като цяло.
kr1100 - майстор
ivanovbg написа:
Не го махай ако е здрав, ще стане по мудна в ниските обороти.
Защо така мислиш?
На Г3 на покойната ми съпруга код на мотора АЕЕ 1,6л /4 дюзи, комп Марели/ махнах катализатора 1г след като се купи автомобила. Сложих права тръба. Нито разход, нито ускорение се промени.Само над 3800 об/мин малко проръмжава. И така 50 000км.
Сондата е на тръбата веднага след изпускателния колектор.
ivanovbg - майстор
Аз не мисля, а знам. Пежото е изчислено да работи на по висок бегпрешър.

Да са ни честити и новите 2 рекорда
https://www.youtube.com/watch?v=mUB3AmQ9iSQ
https://www.youtube.com/watch?v=bPlqKUDVzpQ

:partyman:
Gnus - специалист
ivanovbg написа:
бегпрешър
Какво означава този термин?

Тема "Дали да махна катализатора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: