• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
dadko - майстор
kr1100 написа:
@ dadko май четеш през ред .
Купих си машинката предната седмица , а съжалявам,че не можах да купя 2013 или 2012г когато беше предната промоция
И от какво трябва да се сетим, че си имал предвид промоция от преди две години? От написаното от теб съдя, че под "предната промоция" имаш предвид промоцията от четвъртък, а не тази от понеделник. Днес е сряда. Логично е да се помисли, че не визираш промоцията, която е в момента а -тази преди нея..."предната"
В тази от понеделник такава машинка няма.

Не чета през ред
kr1100 написа:
Да се отчета и аз. Преди 5 дни и аз точих верига с Лидълската машинка за точене на вериги. И аз я монтирах на дъска 51х22х 2,5 см .
Добре заточва, може и да удряш само "вятър" на веригата .
Съжалявам, че не можах да я закупя на предната промоция, и при машинно точене за 4-5 заточвания съсипаха старата верига.
Прочетох, първите редове и научих, че си точил верига с лидълска машинка. Не става ясно с твоя лидълска машинка , която си си купил или просто си точил с нечия лидълска машинка...
Както и да е- радвам се, че си успял да си вземеш машинката и си доволен.
vlax - майстор
dadko написа:
kr1100 написа:
@ dadko май четеш през ред .
Купих си машинката предната седмица , а съжалявам,че не можах да купя 2013 или 2012г когато беше предната промоция
И от какво трябва да се сетим, че си имал предвид промоция от преди две години? От написаното от теб съдя, че под "предната промоция" имаш предвид промоцията от четвъртък, а не тази от понеделник. Днес е сряда. Логично е да се помисли, че не визираш промоцията, която е в момента а -тази преди нея..."предната"
В тази от понеделник такава машинка няма.

Не чета през ред
kr1100 написа:
Да се отчета и аз. Преди 5 дни и аз точих верига с Лидълската машинка за точене на вериги. И аз я монтирах на дъска 51х22х 2,5 см .
Добре заточва, може и да удряш само "вятър" на веригата .
Съжалявам, че не можах да я закупя на предната промоция, и при машинно точене за 4-5 заточвания съсипаха старата верига.
Прочетох, първите редове и научих, че си точил верига с лидълска машинка. Не става ясно с твоя лидълска машинка , която си си купил или просто си точил с нечия лидълска машинка...
Както и да е- радвам се, че си успял да си вземеш машинката и си доволен.

Не се карайте.
Я кажете по колко пъти трябва да се натиска диска на зъб и защо?
juvesan - специалист
Всъщност, може ли да отбележим, че машинката за точене на вериги от Лидл НЕ дава никакви проблеми... от всички, които са я закупили? Защото аз рядко режа дърва, веригата не ми се затъпява често и все пак бях хвърлил око на машинката... ама пусто , преди 2 часа пак бях Лидл и подмятах една.. на клиповете изглежда някак си по ...хм... масивна, а то , като я разгледах какви са й нежни частите , все ми заприличва на някаква играчка (китайска)... и ПАК не я взех.... 2 пъти отивам надъхан и 2 пъти не мога да бръкна в джоба да я купя... :weedman: Съгласен съм с едно обаче: ако човек даде да му точат веригата всички, ако не са Ви приятели смело ги точат и веригата бързо свършва и затова най -вече ме гложди, че можа да се 'подправят " остриетата много по прецизно, като за мен си ... :lol:
kuger - майстор
Машинката е пред мен, не виждам какво по-масивно е нужно. Няма да реже ни дърва, ни плътно желязо.
juvesan - специалист
kuger написа:
Машинката е пред мен, не виждам какво по-масивно е нужно. Няма да реже ни дърва, ни плътно желязо.
E, аз Ви вярвам , че върши работа... просто като я вдигнеш и усетиш пластмасата вътре и прочетеш етикета с "огромната" си мощност от 85 вата и някак изглежда несериозна... казвам как изглежда, а не че е лоша, слаба или че не върши работа.... давам за пример големия ъглошлайф или къртача - имам ги и сравнени с служебните бошове хилтаци и т. н си изглеждат точно толкова нормално изглеждащи :partyman:
kr1100 - майстор
всичките са с едно потекло.
на ЛИДЛ а има най-много опции ; двоен бутон, светодиод.Ръкч за подаване на натиск.
Огледал съм на Айнхел 2 модела - все са 85 Вт. ИО 2 те нямат руъчка за натсика, едната по-скъпата има плексиглас като тази на ЛИДЛ.По-скъпата е с пластмасова основа. И 2 те няма осветление.По-скъпата има двоен бутон. Гледах още 1 китайка май Райдър / не помня / и тя толкова вата, но още по-зле на в.вид. Предимството на ЛИДЛ ската са 3 те г. гаранциия, светодиода за осветяване на веригата в мястото на шлайф, плексигласа. Имат разлика в дебелина на дисковете и диаметрите.
ЛИДЛ ската е п-во на Гризли и предлагат 2 вида дискове 3,2 и 4,5 мм дебелина.
85 Вт е достатъчна - не се натиска яко ,само се подава леко да отнесе съвсем малко м-л чрез предварителна регулировка. 55 лв не са много пари след като пила и П обр профил на Щил са над 35 лв и се точи на ръка.
И пак повтарям в Коледжиков за 4-5 заточвания съсипаха веригата /под 3мм зъб , а никой не предупреждава, че е за смяна/ Човек не може да е в час с всичко. При някои вериги има промяна в профила на зъба след минимума .
Последна промяна от kr1100(стар) на пет сеп 19, 2014 10:57 am, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Колеги,съдете за техниката и според цената и.Вече рязах доста със заточване на "Лидълката"-перфектна домашна машинка е.За тази цена е уникална.Ако искате да точите веригите си правилно и без прегряване,определяйте минимално подаване и превъртайте с него всички зъби.След това огледайте и ако има още недобре зачистени зъби,подайте още малко и пак минете всичките зъби.Само по този начин ще имате еднакви леви и десни зъби и ще имате вследствие на това и еднакво високи и лесни за регулиране ограничители(еднакво износените зъби са с еднаква височина).Ако не извадите късмет с някой пирон или камък,с прецизно заточване с лична машинка една верига има живот поне двадесетина заточвания.За сравнение,при точене в сервиз-живота и е 5-7 заточвания.От икономията на вериги машинката се изплаща много бързо,а винаги добре заточената верига удължава в пъти живота на резачката ви.
Ако пък сте ударили само два-три зъба,особено ако не са поредни,заточвайте здравите с една регулировка,а само ударените с отделно регулиране до зачистването им.Няма да е фатално за рязането и ще удължи живота на веригата ви.
lov - майстор
Ей моята е още по зле от лидълската. Освен двигателя и болтовете всичко друго е пластмаса. Ограничителя на подаването ако го натисна по силничко сигурно ще се огъне и срежа веригата. Като ви гледам как сте се хванали за здравина направо съм сигурен че като я видите ще кажете че с това не може да се заточи верига.
Подавам внимателно и по малко без да натискам само гледам да е равномерно. То и това е чалъма на точенето. Ако се опиташ на веднъж да отнемеш много от зъба той се прегрява и разкалява. За това както колегата е обяснил минаваш един път и ако искаш да подравняваш или не всички зъби са заточени подаваш още малко и повтаряш. Нали за това са тези ограничители. После ако ще и 10 пъти да повтаряте зъбите няма да отнемете повече от зъба. Е то ще има малко но това е от луфтовете на нашинката щото е направена не да гоните микрони.
big_death - специалист
Колеги , някой от Пловдив да е мяркал из Лидълите още лентовия шлайф че моя се окучи :(
bulhomes2 - майстор
Днес го гледах в Ловешкия. Утре пак ще ходя, а във вторник ще ходя по Пловдив. Ако искаш да ти го взема?
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: