Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zarkoenko - специалист
Направихме накрона на покрива с много малък наклон около 16 градуса без двойна скара и хидроизолация и при силен дъжд на много места капе.Купил съм дифузионно фолио 140 гр.кв. на Изола Петров,също и летви за двойна скара 3x4см. Притеснявам се колко ще изкара това фолио и дали ще е достатъчно.Мисля по въпроса и за допълнителна хидроизолация по възможност с по ниска цена за да стане покрива както трябва.Покрива е с керемиди "Младост" Какво ще препоръчате да се направи за да стане качествено?
batvenko - специалист
По-голям наклон!
Tsilkov - майстор
Като за начало ти препоръчвам да прочетеш избрания от теб модел керемиди за какъв наклон е. Не съм запознат с продуктите на Младост, но на Тондах и Брамак минималния наклон е малко над 14 градуса (задължително с подпокривно фолио), но не за всички мдоели керемиди!
След това като ще го правиш сам вземи малко прочети технически брошури - как се реди подпокривното, как летвите, дишашщ/недишащ/студен/топъл покрив. Приемрно ако покрива ти е топъл (обитаем/невентилиран) няма как да му слагаш хидроизолация защото не е дишаща а и е направена за съвсем други цели и монтаж.. Също така трябва да провериш това на Изола-Петров което ще слагаш дали е дишащо.
zarkoenko - специалист
На керемидите "младост" минималния наклон е 20 градуса.Да оправя наклона на покрива означава да започна всичко от начало.Фолиото е дишащо а покрива е необитаем.Ако сложа фолиото при така направения покрив и след това си сложа двойната скара,фолиото ще се мокри при силен дъжд заради малкия наклон и ще отвежда водата,но колко време ще издържи във времето?
Tsilkov - майстор
Дълго защото керемидите го пазят. Ако те притеснява фолиото просто вземи по-хубаво. Разликите са в 1 лв./м2 - едва ли това ще те "събори". По-важното обаче е хубаво да презастъпиш пластовете фолио и правилно да наредиш летвите (по наклона без да има чупки събиращи вода) и да им осигуриш вентилация понеже ще са мокри при валеж.

Тема "въпрос за хидроизолация на покрив с малък наклон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: