• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
vampiric - помощник
Искам да си купя нужното за прием на свободните български и др.програми.Помогнете да се ориентирам в многообразието.
Palawnik - специалист
А провери ли какво може да се гледа свободно? К1,БТВ, НТВ не се приемат свободно от сателит, а са кодирани !!! Тези които не са български не си заслужават. От шумно рекламираните 300 свободни програми на ITV за гледане стават не повече от 5-6. Даже да си сложиш мотор за движени няма да се съберат повече 10 които си заслужават.
В момета свободни са :
ITV -> TV Bulgaria,Balkanika,EBF - Economica TV, Fan TV, TV Evropa, DKTE Daytime, Viara, 7 dni TV, Folklor TV, Kanal 3, Sk Folk, Zdrave.
Bulsatvom -> The Voice Bulgaria, Bulsatcom promo, Skat TV, Kanal 3, Planeta Folk, Kanal 8, MM.
Комплекта излаза около 150-200 лв. При цена от 13 лв. на месец за телевизия ще гледаш 12-15 месеца за да си изплатиш комплекта. Договора с оператор е за 18 месеца. Иначе казано ще имаш 6-3 месеца да плащаш на оператор. След тези 6-3 месеца комплекта става твой. За 148 лв. може да си закупиш целия комплект без ангаджименти към оператора. Това е по цени на Буласат. ИТВ в момента са пълно дърво и не ти ги препоръчвам. И при двата оператора трябва да платиш около 40 лв. за монтаж и настройка.
vampiric - помощник
Палавник,Канал 1,БТВ и Нова ТВ в "наше село"се гледат със стайни антени.С тях проблеми няма.За другото се плаща на споменатите от теб доставчици.
Борис-толкова кратко и ясно и поета не може да го изрази.Но линка ти е точно това което ми трябва.
Благодаря ви,че си направихте труда да ми отговорите.
Борис - специалист
Навътре ли си в темата или сега се задълбочаваш ?
Palawnik - специалист
Лично аз не бих дал и стотинка за т.н. "свободни" канали. Преди година когато си слагах сателитната чиния и аз си мислех, че ще гледам много свободни програми. След около две седмици разбрах, че нито една от тях не си заслужава. Голямата част от тях са регионални телевизии. Има мачове от италианската "Z" група на аматьорите. Предавания тип "Искрено и лично", "Купи нещо, което не ти трябва", "Филмовата програма на кино "..." през `80-те" и т.н. бози.
Ако имаш идея да пробиваш каналите не си купувай приемник от доставчик. Софтуера за тях е писан в БГ и никой не може да каже какво има вътре.
Като чета по форумите антената понякога зависи от региона. Моя съвет е да се консултираш с фирмите които инсталират и настройват системите. Те най-добре ще ти кажат какво да си купиш.
vampiric - помощник
Не съм навътре,сега се задълбочавам и съм си дал известен срок за изясняване на ситуацията.За сега само се ориентирам в сложното взаимоотношение "чиния",конвертор,приемник,монитор.Не съм сигурен дали има в нета възможност за "пробив"на кодираните.Всичко е мн.интересно.
Борис - специалист
Не се плаши , не е чак толкова сложно. В нета всичко може . Наистина е интересно.Пиши , преди да купиш нещо ! Разгледай и http://www.dvb-bg.com/
Борис - специалист
www.predavatel.com[/quote]Да ти имам справката !Ти в темата ли си , или в розовите облаци ?
  • 1
  • 2

Тема "Сателитна антена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: