• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
jorkataG - специалист
Предполагам си видял нещо от сорта - мощни лед диоди.
В магазина на кръстниците продават такива прожектори с такива мощни лед диоди.
Не правя реклама но на този сайт има нещо подобно.
http://www.tme.eu/bg/katalog/diodi-led- ... 3w_112914/
nikolovvd - майстор
Това мисля да си поръчам другата седмица.
http://animabg.com/store/electronics/03 ... p?cls=0335
Приблизителен размер 5х5 см.
Имам прожектор с 10W подобен излъчвател и като знам колко е 1000 L, не ми се мисли колко ще е 10 000.
hidrazin - майстор
И за какво ти е? После драйвер, радиатор ... :?
:partyman:
nikolovvd - майстор
Радиатора ще е от Pentium II процесор с вентилатор и ще се използва за стробоскоп в дискотека. Ще работи има няма 5-10 минути на вечер.
hidrazin - майстор
Вятър работа. Освен това тези мощните диоди обикновено не достигат веднага пълна мощност. Тука е истината.

Изображение

nikolovvd - майстор
ЛЕЛЕЕ!
С такова нещо си правихме експерименти с един доцент във военното училище. Резултата бе пожарен автомобил в двора, защото един полковник, живеещ в съседство се обадил на телефон 166.
Нашата лАмБЪ беше от самолет и със скромната мощност от 10 000 W.
hidrazin - майстор
Е, тази е 2kW. Схеми има в нета и то много. Елементарни са. Все още ламби се намират тук-там. Лятото купих май една? :?
Има и по 1000W в магазините на прилична цена.
Импулсна лампа 1000W
lov - майстор
Става и с извадена само ампула от натриева лампа. С такава си бях подлудил едни комшии на вилата. Беше вързана към алармата но нямаше таймер за изключване. Та святкаше дорде се пръсне.
piron45 - майстор
nautilus33 написа:
Здравейте,
наскоро в едно държавно учреждение, видях ЛЕД крушка, която имаше един-единствен диод( дано съм уцелил наименованието), който беше около 10-10см( по моя преценка). Хареса ми как осветява и искам да попитам знае ли някой как точно се наричат този тип крушки, защото потърсих в гугъл, но като напиша лед крушка, ми изкарва такива, които са с поне 10-ина ЛЕД диода.
Виждал съм диодна матрица с такива размери върху керамична плочка работеща директно на 230V. Драйвера изпълнен с дискретни елементи беше върху самата плочка, която се монтираше на радиатор. Забравил съм за съжаление на коя фирма беше изделието, но беше монтирано в осветително тяло с жълт филтър, което ми беше интересно. Излъчваше много приятно мека светлина.
  • 1
  • 2

Тема "Наименование на LED крушка с един диод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: