• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Е ти ся елегантно и евтино. Такова животно нема. :-D
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Хидра, тия твоите па требе да ги изолираш с тиксо или да им мислиш кутия. Няколко пъти си мислех за парчета нулева шина, че и по 2 парчета на фаза (едно зад друго - да не е слаба само една), ама изолирането ще да е сложно. Всъщност сега се сещам, че вече съм го правил. Всяка връзка - в отделна разклонителна кутия. От тия на Миро, гледам че едното са си нулеви шини, ама купешко направени, ама и цената - купешка... Нали сме "Направи си сам" и все се мъчим да прее'ем дявола...
hidrazin - майстор
Е то ако ще си играеш да изолираш и да ползваш нулева шина, по-добре си вземи токови клеми. Ей такива:
http://e-atara.com/product/85/medna-tok ... kv-mm.html
Размер 16х20мм и няма да се налага да режеш и прекъсваш основния кабел.
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
От тия на Миро, гледам че едното са си нулеви шини, ама купешко направени, ама и цената - купешка... Нали сме "Направи си сам" и все се мъчим да прее'ем дявола...
:group3g:

Е то ти ще си го направиш сам. Никои няма да ти го направи :-D
bulhomes2 - майстор
hidrazin написа:
Е то ако ще си играеш да изолираш и да ползваш нулева шина, по-добре си вземи токови клеми. Ей такива:
http://e-atara.com/product/85/medna-tok ... kv-mm.html
Размер 16х20мм и няма да се налага да режеш и прекъсваш основния кабел.
Това беше! За нам кой си път ти се чудя как успяваш да намираш всичко. Че и да изчетеш всички теми
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
Че и да изчетеш всички теми
Не чета всички теми. Някои не са ми интересни, по други не съм компетентен. Там само се информирам. Ако имам нужда и време де. :-D
Здравейте. Имам проблем, който не мога да разреша. Вчера комшията изкърти контактите в спалнята, защото гнездата са плитки, а новите контакти, които продават са по-дълбоки. Проби дупките с перфоратора , сложи едни черни капачета и измаза с гипс около дупката. Смятахме тази вечер да сложим новите ключове. Сутринта като станахме където са кабелите в стената се беше получила по-светла линия, която излиза от всички контакти, върви нагоре към тавана и трите линии от трите контакта се събират в разпределителната кутия в ъгъла на стаята. Все едно с пунктирана линия сме разчертали по стената. Дебелината на линията е колкото човешки пръст. Пипнах стената да не е топла на мястото на линията, не беше. Бушона също беше студен. От какво може да е това?
thinkpad - майстор
Дай снимки, но най-вероятно ми се струва при къртенето и мърдането на кабелите просто поради това, че вероятно са плитко замазани, да се е напукало подмазаното. Ако предпазител не е изгорял/паднал, не мирише на изгоряло и в разклонителните кутии няма изгоряло, значи нищо им няма на самите кабели най-вероятно.
На мен ми се е случвало при премахване на стара хартиена конзола и мръдване кабела(по-дебеличък от нужното) вместо да се прегъне, направо да се изкърти и падне парче от мазилката. Говорим за плитко замазан мостовак.
Стиви - специалист
Описанието е доста неясно. В крайна сметка ключове или контакти? Ремонт ли правите или е ново строителство и сега поставяте ключовете и контактите? Боядисвано ли е някога или все още е на шпакловка? Като пишеш пунктирана линия имаш предвид не плътна, а прекъсната линия така ли? Можеш ли да кажеш какъв е кабела и как е положен дали е усукан? Можеш ли да прецениш дали линиите са от влага?
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: