• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Стиви написа:
Описанието е доста неясно.
Описанието е ясно като за жена. Къртят стари конзоли за ключове/контакти в жилище, което не е нов строеж, а вероятно от соц.време и сменят с нови. Предполагам, понеже спят в това жилище. А как познавам, че е от соц.време?Ами тогава се слагаха едни хартиени конзоли, които са доста по-малки от днешните пластмасови, а контактите бяха с друг, но стандартен тип захващане на проводниците. Новите контакти, при които проводниците влизат отзад, например, не могат да бъдат монтирани в такива конзоли. За останалото - ясни снимки, минимум с телефон поне 2 мегапиксела и на правилен фокус ще отговорят на въпросите. Сега съм пуснал и ръкомахам около кристалната топка. :)
nikolovvd - майстор
Ако кабелите са замазани с гипс в стената, сега старият гипс е поел влагата от новия и така е тръгнало нагоре до разпределителната кутия.
Стиви написа:
Описанието е доста неясно. В крайна сметка ключове или контакти? Ремонт ли правите или е ново строителство и сега поставяте ключовете и контактите? Боядисвано ли е някога или все още е на шпакловка? Като пишеш пунктирана линия имаш предвид не плътна, а прекъсната линия така ли? Можеш ли да кажеш какъв е кабела и как е положен дали е усукан? Можеш ли да прецениш дали линиите са от влага?
Ремонтираме в спалнята. Просто сменяме ключовете и контакта също. Ей, жена съм и затова израза ми е такъв. Като се прибера от работа ще го снимам и ще го кача.
Това е което може да се види. Лошото е, че снимки над 2 МВ не могат да се качват, но се вижда горе долу какво е.

Прикачен файл

20140918_162456.jpg
20140918_162456.jpg (75.05 KиБ) Видяна 2232 пъти
Ето още една снимка

Прикачен файл

20140918_162506.jpg
20140918_162506.jpg (77.85 KиБ) Видяна 2231 пъти
Lidia73 написа:
Ето още една снимка
това е единия контакт, който няма да се ползва и затова е замазан. другите сас същите, но на стената има дупка, където след като засъхне гипса ще се сложи контакт.
nikolovvd - майстор
Като изсъхне добре след 2-3 дни би трябвало да изчезне.
Тани - модератор
nikolovvd написа:
Ако кабелите са замазани с гипс в стената, сега старият гипс е поел влагата от новия и така е тръгнало нагоре до разпределителната кутия.
Стиви написа:
Боядисвано ли е някога или все още е на шпакловка? ... Можеш ли да прецениш дали линиите са от влага?
Мисля, че и двамата бъркате! Струва ми се точно обратното, по капилярен път новия гипс издърпва влагата от стария. Все пак остава въпроса нова ли е шпакловката или боята е на варова основа. При стар латекс не би могло да се наблюдава това явление! Препоръчвам изчакване да изсъхне всичко преди боядисване. Боядисването да започне с грундиране, за уеднаквяване на попивателната способност на стената, за да се избегне повторна поява на петната!
Тани написа:
nikolovvd написа:
Стиви написа:
Боядисвано ли е някога или все още е на шпакловка? ... Можеш ли да кажеш какъв е кабела и как е положен дали е усукан? Можеш ли да прецениш дали линиите са от влага?
Мисля, че и двамата бъркате! Струва ми се точно обратното, по капилярен път новия гипс издърпва влагата от стария. Все пак остава въпроса нова ли е шпакловката или боята е на варова основа. При стар латекс не би могло да се наблюдава това явление! Препоръчвам изчакване да изсъхне всичко преди боядисване. Боядисването да започне с грундиране, за уеднаквяване на попивателната способност на стената, за да се избегне повторна поява на петната!
Благодаря Ви за мненията. Боята е латекс. Боядисвахме 2009 г. Сега решихме да сложим ламинат и то се почна... Контакти, освежаване на цвета, нови мебели, мразя ремонтите, но резултата след това пък си струва нервите.
nikolovvd - майстор
Споко, при всички ни е така, но удовлетворението от крайния резултат заличава всичките мъки и болки в кръста. :-D
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: