Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Виж хидрата как ме разбра от първия път сякаш съм му налял една сливова и се сеща какво трябва да направи с нея :lol: :lol: :partyman: Така или иначе няма начин един бутон да се ползва за всички звънци никой досега не го е направил нито с жични нито с безжични такива.А щом всеки звънец ще си има бутон то работата е ясна като 2 и 2=7 :-D
hidrazin - майстор
Е той не търсеше един бутон да управлява няколко различни звънеца. Човека питаше за някакво панелче с няколко бутона, всеки от които да управлява отделен звънец без кабел. Все едно си събрал няколко бутона в една кутия, пък приемниците разделени по апартаментите.
Да ама такова животно няма. Както казах самата идея за безжичен звънец е калпава. Получиха разпространение у нас, защото всеки си прави ремонт както му скимне и обикновено забравя да пусне жица за звънеца. Същото се отнася и за кабелите за Интернет, кабелна... Сега мисля да правя реонт на съседното ми жилище. От сега съм си приготвил парчета оптика и пак ще оставя гофрета до отвън на входната врата.
:partyman:
valentino76bs - майстор
Или един бутон и един звънец в общия коридор. На бутона надпис за апартамент 1 натиснете един път ,за апартамент 2 натиснете 2 пъти и т.н. ---хахааха! :-D
vk - специалист
Пуснете от съществуващите бутони(без да ги махате дори) по едно дву-проводно кабелче(съвсем тънко) до новата врата и там 4 нови бутона. Нищо повече.
icemans - специалист
Технически жично ми е ясно как трябва да се изпълни. Въпросът ми беше относно безжичните звънци и имат ли почва у нас :))
fikata - майстор
Колкото е по елементарна една тема толкова е по благодатна на всякакви ноу-хау предложения.
И тази така. От страха/недоказан/ за лъжливи задействания на безжични звънци заваляха предложения с цел "долу безжичните технологии, на Wi-Fi не вярвам/ще ми пробият паролата/, жичкити са си сигурна работа"/ Валят и ще валят предложения как с жични бутони да се дублират пред вратата на етажната прощадка онези бутони-предаватели, колко тънки кабели има вече за да се разведат проводници от звънчевите бутони от пет-шест апартамента на етажа ,какви естетични ПВЦ канали има вече да ги скрият, какви инструменти има вече за изкопаване на тесни канали за да те положат тези тънки кабелчета.Пък после как на текстолитова плоча / римейк 60-години/ да се монтират жичните бутони/черните бакелитови бяха най добри/ и да дублират безжичните......
Днес един един безжичен звънец с един бутон струва 10-15 лв Водиш жената да си хареса някакъв.
Пробваш го вкъщи. Ако някой съсед се оплаче,че звъни и неговия/което е много малко вероятно/, връщаш този и взимаш друг,пак след одобрението на нежната половинка за да и подхожда на цвета на очите.... :-D

Частен случай. При мене звънчевата инсталация не беше пусната/домофонната работеше/,защото всяка апартаментна врата си имаше собствен звънец с батерия. Е как пред вратата на етажната площадка да се дублира апартаменния звънец. :?
Така че ,icemans, оборудвайте се смело с безжични звънци с монтирани бутони пред вратата на стълбичната площадка. Най добре е да са различни китайчета и така ще подчертаете не само благополучието при избор, но индивидуалността на обитателите на даден апартамент.
Всеки бутон е придружен с двойно залепваща лепенка,което позволява още възможности за индивидуална изява при монтирането на бутона под ъгъл от 0 до 270 градуса според личните предпочитания/да не повтарям на кого/
VLADO66 - майстор
На 230V по възможност щото батериите/4бр./ през няколко месеца са си разход. :wink:
dadko - майстор
fikata написа:
От страха/недоказан/ за лъжливи задействания на безжични звънци
Защо трябва нещо да се доказва? Дадох по- горе пример с безжичния звънец, който си бях купил аз.
Звънеше посреднощ при условие, че бех прибрал бутона вкъщи. И почти всяка нощ звънеше...
От какво се включваше- идея си нямам. Ако някой комшия наблизо е имал такъв и е бил на същата честота - не вярвам някой на него да му звъни в 3 часа посреднощ. А и сме няколко къщи на улицата, не панелен блок с много апартаменти...

Така, че- за мен
fikata написа:
жичкити са си сигурна работа
Но- всеки си преценява за себе си
nikolovvd - майстор
dadko написа:
бех прибрал бутона вкъщи.
Да разбираме ли, че преди това бутона е бил навън, т.е. на атмосферно влияние.
В самият бутон има няколко площадки, които са окъсени или не с капка калай.
Същите площадки ги има и в приемника (звънеца/пеещата кутийка), които са окъсени по същия начин.
Ако бутона е бил у вас, но му е извадена батерията, може да се твърди, че има задействане от друг бутон, но ако е била в него, то е много вероятно в следствие на влагата да се е получило окисляване някъде около микроключето и да е подавал "лъжлив" сигнал.
Същото може да се каже и за секретните патроните на бравите. Имаше един руски филм, с който героят се оказа от Москва в Ленинград (сега Санкт Петербург) или обратното беше и отида в същият квартал, блок, вход, етаж, апартамент и си отключи със своя ключ. Вярно е, че това е художествена измислица, но все пак има вероятност това да се случи. Все пак възможните комбинации имат краен брой, пък били те и 10 милиона!
dadko - майстор
Да, бутона беше навън, на портата (че къде иначе да бъде)
Не съм се замислял за окисление от влагата и подаване на сигнал от моя си бутон...Твърде вероятно е, обаче. Пряко дъжд не го е валял-за да не се окисли батерията имаше козирка над бутона.
Нямам спомени дали съм му махал батерията- отдавна беше.

Тема "Безжичен звънец за няколко апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: