Що ми се струва, че по-голям ефект ще има ако единия смуче, а другия нагнетява...
Съвети за начинаещи готвачи.
bulhomes2
- майстор
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
Докато умувам над проекта
реших и аз да се облажа малко
Домашно филе Елена
телешко бонфиле
1 кг морска сол
чесън
пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)
20-50 мл оцет
вода (колкото да покрие месата)
Вчера ги посолих обилно и ги оставих да си почиват 24-5-6 часа. Днес ги измих и ги оставих за час и половина във вода с оцет. В една торбичка смесих подправките като хубаво раздрусах торбичката. Натрих обилно филенцата със счукан чесън и ги овалях в смесеницата. После по една дупка, канап и в хладилника. След десетина дена ще видим


Домашно филе Елена
телешко бонфиле
1 кг морска сол
чесън
пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)
20-50 мл оцет
вода (колкото да покрие месата)
Вчера ги посолих обилно и ги оставих да си почиват 24-5-6 часа. Днес ги измих и ги оставих за час и половина във вода с оцет. В една торбичка смесих подправките като хубаво раздрусах торбичката. Натрих обилно филенцата със счукан чесън и ги овалях в смесеницата. После по една дупка, канап и в хладилника. След десетина дена ще видим


ArturDent
- Почти Безобиден
- Мнения: 4384
stiv1961 написа:Домашно филе Елена....телешко бонфиле...1 кг морска солНяма нищо общо с филе Елена.
То не се прави от елен и още по-малко от телешко.
Прави се от цял свински бут/плешка.
В началото на зимата/Коледа се прави и оставя на навън на леко проветриво място, като е завито с някаква мрежа за да е предпазено от насекоми.
За узряването му са нужни поне 3-4 месеца.
Това твоето е пастърма. Наречи я кайзер ако искаш. ;)
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
ArturDent написа:Ще си я наричам както си искам, много добре знам какво е еленски бут и филе Елена и че не е от еленски бутstiv1961 написа:Домашно филе Елена....телешко бонфиле...1 кг морска солНяма нищо общо с филе Елена.
![]()
Това твоето е пастърма. Наречи я кайзер ако искаш. ;)
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BD%D0%B0
А в кайзер пастърмата се слага чимен, аз имам, но не сложих и за това ще си го наричам ,,домашно филе Елена"


https://www.google.bg/search?q=%D0%94%D ... 3&ie=UTF-8
чети си на воля

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!