• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
bulhomes2 - майстор
Що ми се струва, че по-голям ефект ще има ако единия смуче, а другия нагнетява...
kuger - майстор
Всеки ще реши сам за себе си. Аз като се сетя на какво приличаше вентилатора на терасата .....
stiv1961 - майстор
Докато умувам над проекта :-D реших и аз да се облажа малко :)
Домашно филе Елена

телешко бонфиле
1 кг морска сол
чесън
пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)
20-50 мл оцет
вода (колкото да покрие месата)

Вчера ги посолих обилно и ги оставих да си почиват 24-5-6 часа. Днес ги измих и ги оставих за час и половина във вода с оцет. В една торбичка смесих подправките като хубаво раздрусах торбичката. Натрих обилно филенцата със счукан чесън и ги овалях в смесеницата. После по една дупка, канап и в хладилника. След десетина дена ще видим :) :partyman:
Прикачен файл:
210920142550.jpg
Прикачен файл:
210920142551.jpg
Прикачен файл:
210920142552.jpg
bulhomes2 - майстор
Махай им ципите преди да ги осоляваш!
stiv1961 - майстор
Абе знам ама тия двете с ципите бяха сант и половина дебели и ако реша да изцепя ципите нищо нямаше да остане. Иначе си прав :)
Jawata - напреднал
Един съвет от мен, що не обърнеш посоката на вентилаторите,да духат на вътре, няма да се набиват с мазнотии.
Колега твоя воля (ще ти духа ли,ще ти смуче) ли важното е да има поток на въздуха!!!
vvg - специалист
....После по една дупка, канап и в хладилника. След десетина дена ще видим :) :partyman:...

Що в хладилника? В Ягода няма ли кьде да ги пооветри планинският вьздух???
stiv1961 - майстор
Лошото е, че през делничните дни съм в Стара Загора и няма да имам контрол над мезето :-D
ArturDent - Почти Безобиден
stiv1961 написа:
Домашно филе Елена....телешко бонфиле...1 кг морска сол
Няма нищо общо с филе Елена.
То не се прави от елен и още по-малко от телешко.
Прави се от цял свински бут/плешка.
В началото на зимата/Коледа се прави и оставя на навън на леко проветриво място, като е завито с някаква мрежа за да е предпазено от насекоми.
За узряването му са нужни поне 3-4 месеца.

Това твоето е пастърма. Наречи я кайзер ако искаш. ;)
stiv1961 - майстор
ArturDent написа:
stiv1961 написа:
Домашно филе Елена....телешко бонфиле...1 кг морска сол
Няма нищо общо с филе Елена.
:?
Това твоето е пастърма. Наречи я кайзер ако искаш. ;)
Ще си я наричам както си искам, много добре знам какво е еленски бут и филе Елена и че не е от еленски бут
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BD%D0%B0
А в кайзер пастърмата се слага чимен, аз имам, но не сложих и за това ще си го наричам ,,домашно филе Елена" :-D :supz:
https://www.google.bg/search?q=%D0%94%D ... 3&ie=UTF-8
чети си на воля :-D
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: