hidrazin, можеш ли да обясниш малко подробности за този регулатор на дебит?
http://www.smplus.org/devices/flow_BG.html
Не съм работил с такава. Доколкото прочетох, би трябвало да има някакъв цифров датчик който да подава информация за това, колко течност (вода) е преминала. Нещо като ония пеперудки по бензиностанциите до пистолета.
Та тая джаджа си представлява един АЦП - преобразува импулсите подадени от датчика в постоянно напрежение от 0 до 10 волта.
С това напрежение може да се управлява честотен инвертор или помпа с вграден такъв. В повечето случаи помпата е трифазна. По този начин инвертора ще получава информация за количеството преминала вода и като регулира оборотите на помпата ще се опитва да го поддържа в зададените граници.
В твоя случай ще трябва май и друга помпа да се купува, освен датчик, регулатор и честотен инвертор. Доста ще е солено.
В края на краищата какъв точно е проблема? Разбрах че дебита е малък. С един кран, както си пробвал може да се регулира в известни граници.
То и при мен дебита не е особено голям в края на лятото (изключвам това лято). Проблема с дебита съм го решил по друг начин.
Примерно през цялото лято до към средата на август дебита ми е достатъчен за час поливане. После намалява и помпата изсмуква сондажа за около 20 минути.
Когато видя че се задействала защитата на флуидконтрола, пускам друга програма и този един час го правя на четири поливки от по 15 минути. Между поливките интервал половин час. Това за колко време ми се възстановява водата за 15 минутно поливане естествено определих по опитен път.
Дай да видим сега за какво я ползваш тази вода и как може да решим безболезнено проблема.