• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Така е ,когато случим на горелка (тоест тя се монтира лесно и нямаме грижи с пуск и нагласа) , имаме време за заигравка с други неща :wink: .В момента и аз имам такъв куриоз , за 15 минути сглобих котел горелка , а седмица пробивам и монтирам радиатори , лири и вентилконвектори в една вече обзаведена къща :wink: .
Абе, Лазаре, я си признай най-накрая. Плащат ли добре? Ерато остави ли ги или играеш и на двата фронта. Бояджия абсолютен. И филматопло същия като тебе. Пуснете поне какви пари ви дават, споделете бизнеса с други колеги. Баница има за всички.

Тия мнения дето ги пишеш в началото, че преди нова година си монтирал, реални ли са? Финансовия отчет на Грейко Инжедеринг (Грейко ООД - както е написано в ръководството, не съществува) показва, че за 2013 нямат нито една продажба. Точно пък тогава ти и венкост сте си купили. Странна работа. Укриването на данъци е данъчно престъпление и се наказва според Наказателния кодекс на Република България.

Защо с филматопло лъжете хората. Какви са тези измишльотини - 3 степени на "модулация"? ОПОП-ската система още преди доста години е със 100 степени на "модулация".

Ама най-лошото е че пълнейки си шийките временно, вредите на целия пазар дългосрочно, като карате хората да купуват евтините парчета стомана - защото в това което рекламирате инженеринг няма. Хората купуват и после евтиното им излиза скъпо на месец. И понеже не са доволни от нещо, ама не знаят точно от какво, почват да разправят че на пелети е скъпо. А то е скъпо, когато горелката, котела и управлението са ти скапани.

До кога ще пробутвате на хората тия стайни термостати? Защо трябва само в едната стая да ми е топло, а в другите каквото стане. Не съм чул до сега някой, който е на ТЕЦ, да го свържат към тец-а със стаен термостат. До кога човек трябва да е доктор по топлотехника за да си настои горелкава вкъщи? То не са времена, проценти...

Надявам се бързо да отшуми тази вълна към грейко, какво бързо отшумя IVG-то. И за него бяха хваления, статии, гениалната система, която ще промени пазара в света.
LazarGanev - "Велик майстор"
Здравей i_am_free! Радвам се че си свободен! Свободен си да пишеш всякакви глупости. За мене е чест, че още с първия си пост се обръщаш към мен - явно това е целта на регистрацията ти :wink: ! Явно от другия си профил искаш да спазваш благоприличие :wink: . Затова ще се опитам да отговоря на всичките ти въпроси! Поред:
1. Дали плащат - ако питаш дали получавам пари за реклама - не плащат мамка му, пиша си в темата щот ми е кеф. Кеф ми е да похваля един макар и малък български производител, който вместо да хване пътя на Запад, като повечето кадърни умни хора (не ги укорявам, всеки решава за себе си) е останал в тази обрулена държавица за да създава благини, за да прави производство, да създава национален продукт. Който е далече от производството няма как да ме разбере. По-надолу пишеш, че в тази горелка нямало грам инженеринг :? ?! А какво има - копирана ли е? Можеш ли да посочиш оригинала, от който е копирана? Не можеш, защото всичко в нея е оригинално, няма нищо копирано. Копирани са само идеи, които са доразвити през призмата на вижданията на конструктора. А конструкторът и е инженерен гений - признавам, че е малко по-добър от мен :-D !
2. Ерато не съм ги оставил ( те малко сами се оставиха и почнаха отначало, ама това е друга тема). Техните продукти си остават на високо ниво. Забавиха малко темпото на изкарване на нови продукти, ама дано ме опровергаят сега на Панаира. Лошото при тях е, че като голяма фирма трудно реагират на обратна информация от такива като мен :) .
3. Монтирал съм Грейко не само преди Нова Година, ами и преди предната Нова Година (модел BMG, RB тогава нямаше) и всичките ми покупки са с фактури по банка - там лъжа и измама няма, просто фактурите се издаваха от друга фирма, което не е трудно за осмисляне, ако поне малко се беше запознал с продукта, който плюеш :) . Ама явно фирмения регистър те е подвел, май финансите не са ти силна страна като плюенето :wink: .
4. Не разбрах с какво лъжем хората, като казваме, че степените не модулация са 3? Ами такъв си е контролера, той също е български, наложил се е като сполучлив и се ползва от много производители - Сънсистем (Бърнит), Ератерм( Биотех), Команд и др. Да, степените са 3 и са напълно достатъчни. Шведското управление на Ерато има 5 степени, от които реално работни са 2 и пак са достатъчни. Ако друг производител ползва контролер със 100 степени - няма проблеми, така е решил, какъв е проблема? За мене това е прах в очите, но щом продава...нека. Сигурно там се цепи пелетката на половина? То без друго всяка порция си е съвсем различна, ама както и да е.
3. Къде и кога съм карал хората да си купуват (евтини ламаринки)? Гледам да се ограничавам да пиша, но и в написаното никъде не можеш да намериш да съм убеждавал към покупка. Най-малкото нямам никакъв интерес от това. Аз дори и моите клиенти не убеждавам, а им предлагам информиран избор от няколко решения. Колкото до скъпото - досега никой клиентите ми не се е оплакал че му е скъпо на пелети и да се е върнал на дърва или въглища (само едно изключение, което потвърждава правилото). Масово изкараха тази зима с 2.5 тона пелети. Говоря за къщи по 200 квадрата
4. За стайните термостати - да, нямам пуснат газов или пелетен котел без стаен термостат или по външна температура. Ако някъде е имало изключение, то на втората зима клиента сам ме търси да го монтирам. Темата за термостатите е дълга и не е за този пост. Ако на някой му е топло само в едната стая да се сърди на този дето му е проектирал и изградил инсталацията. Ако е правилно проектирана и изградена, то тя трябва да може да се настрои така, че да е топло навсякъде дори и без термоглави. Ама се иска разбиране - ако искаш мога да науча и тебе как да го правиш, обади се. Явно не си инженер, а търговец. На вносни котли. Имам идея кой може да се крие зад твоя ник, но сигурно бъркам :wink: . Знам защо искаш бързо да отшуми тази вълна Грейко - пречи ти на вноса, както преди ти пречеше IVG-то, а още преди туй - Ерато :-D . И точно защото не си инженер не можеш да схванеш разликата между всички тези български измишльотини - за тебе всички те са еднакви. Разбирам те напълно защо си бесен след последния ми монтаж (със снимките) - може би смяташ, че Грейко е изял парче от твоята баница и сега там можеше да се мъдри една вносна камина за 10-15К? Лъжеш се - опитах се да убедя жената, че ще стане грозно, но тя си беше наумила че ще слага горелка, беше се свързала с производителя на камини и така по веригата стигна до мен. Ако и бях отказал - тя щеше да си сложи друга горелка и после можеше да съжалява наистина, както ти смяташ. Но щом е минал случая през мен - бъди сигурен, че ще има още едни доволни клиенти от пелети, ще си говорим догодина :wink: . Тази зима са изгорили 20 фигури дърва по 60лв = 1200лв. Това са 6-8тона пелети от слънчоглед (на тази горелка там и е силата - евтините пелети) или 3 тона качествени дървесни пелети - дали няма да им стигнат, как мислиш? Ама както ти казах по-горе - и финансите не са ти силна страна - то е ясно, щом ти пречи на вноса един дребен български производител. И още нещо ще ти кажа - ти не си free, въпреки че така си се писал :) ! Ти си обвързан да продаваш твоя внос, щото го имаш на склад. Ако разводниш продажбите с други марки ще изгубиш позициите си на вносител - то и без друго не си сам, и на твоята баница са се наредили и други гладни, ще ти я дръпнат под носа :) . За туй ти са трън в очите българските производители. Ама без българско производство няма да се оправим бе хора, с търговия само не става. Нямам нищо против вноса - нека си го има, нека да има избор, но да плюеш и да се опитваш да смачкаш българското, за да върви вноса - не съм съгласен да съдействам :cool:
Последна промяна от LazarGanev на пон сеп 22, 2014 12:42 pm, променено общо 1 път.
lusynik - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=0vSapBLk6eg :-D Модератора може да го забърше...ако реши!!! :-D
alex_serviz - специалист
lusynik написа:
С такива ще е топленето тази година!
Тези ми приличат на пелети от слънчогледова люспа?
Днес и аз заредих първата порция такива. Ако някой е горил такива може да сподели едни примерни настройки за слънчогл. люспа, за да не откривам наново "топлата вода" и "колелото"!
Карай с настройки за дървесни пелети и ще видиш дали има нужда от промени. Аз мисля че не, само дето трябва по-често чистене
alex_serviz - специалист
За чистенето е ясно и за съжаление изпитано... Половината минала зима изкарах именно на такива.
lusynik - специалист
F.Load-60 сек. P3-4.5сек. P2-2.25 сек. P1-1.13 сек. Пелетите са ми 9 мм. и се наложи малко да променя настройките спрямо 6 мм. дървени.Но,като цяло е още рано.Нека да позастудее и ще коментираме!Поздрави!
Тези времена са строго индивидуални и мисля че няма смисъл да ги публикуваме и обсъждаме. Те зависят най-вече от наклона на шнека. lusynik, предполагам, че твоя шнек е на максимум 45* или по-легнал? По принципако оставиш на заводски настройки можеш да изправиш шнека на около 60*
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: