• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бай Гого - специалист
И днес да се пофалим...

Скълъпих едно външно тяло набързо за проба,и го метах на печката.
Клапата е закачена за механкера..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ttttttd - специалист
Качествен заварчик и прекасна изработка.ЕВАЛА.
Бай Гого - специалист
Те я те на пангаро..

Палих я един път,но ми излезна ангажимент и я заебах..

Втория път я запалих в 15:15 часа. За 40 минути точно, дигна 65 градуса включи помпата и свали водата на 45 градуса.
След още 22 минути върна водата пак на 65 градуса.

При затворено положение на клапата /вижда се на снимката колко/ държи водата на 58 градуса.
Пък кът застудее,ще видиме как ще е положението.
Мерих пелетите с една халба 420 гр. 5 халби точно един час. Или 5 x 420 = 2.100
В последствие ако я бех оставил да работи поне още час,може би щеше да намали разхода.
Ламя си е..нема спор..
Не можах да снимам пламъка хубаво,защото като отворим вратичката и веднага пресича пламъка..Котела е триходов и за това така се получава..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ogyKOFaKYRc[/youtube]
a_stefanov - напреднал
Някой пробвал ли е със слънчогледови пелети?
filmatoplo - майстор
Ей няма кой да ми направи едно бункерче :? , горелка имам -бункер и пелти нямам -майстор съм :lol: :-D .След малко ще я паля -ама се мъча без бункер :? :wink: .Приемам и ползван , пък вие ще си направите по нов .Забелязвам че когато мръдна тук там по скаричката -това пъпрене в горелката изчезва и зафучава като турбо , има нещо сбъркано в сегашната форма и затова пъпри , но не мога да разгадая какво минимално побутване оправя нещата , понеже нямам бункер и горелката не мога да я оставя да работи спокойно че започна тест .Сигурен съм че руснаците са я направили колкото Москвича , смятам да я направя поне Опел :wink: .Бай Гого не може да види пламъка , ама аз имам оригинален визьор със стъкълце от един котел -сега ще си го сложа и ще гледам пламъка :wink: .
judas - специалист
filmatoplo, дай резултати от теста после. И аз съм като теб - имам горелка, нямам бункер. Дори по-зле, още не съм изрязал вратичката на котела.
milenskior - специалист
Искам да попитам колегата Бай Гого от къде и за колко пари е взел термометъра монтиран на кюнеца който мери температурата на изходящите газове?
filmatoplo - майстор
:) Теста мина добре , този път разполагах само 1 кило пелети , сипах в горелката и затиснах с една фаянсова плочка :wink: , този път сложих най малката решетка , имаше разлика този път не можа да вдигне повече от 45 градуса , но пак повтарям без бункер и 100% уплътнена вратичка не е коректно горенето , този път и бяха други пелетите -оставяха нещо като пясък след горенето .Единия килограм пелети горя час и половина -абе стоплих апартамента , стига ми като монтирам горелки да си взимам по кило пелети за проба :lol: :lol: :supz: .Като нямам бункер и когато свършват пелетите си пуши от отвора , тая плочка колко затваря :-D .Освен Бай Гого да ми спретне 1 .
Бай Гого - специалист
milenskior написа:
Искам да попитам колегата Бай Гого от къде и за колко пари е взел термометъра монтиран на кюнеца който мери температурата на изходящите газове?
Термометъра струва точно 15лв.
гр. София, ж.к. "Илинден", бл. 136, вх. В (до Метростанция "Вардар")
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
:)Освен Бай Гого да ми спретне 1 .
Какво искаш да ти спретнем... капачка - вместо фаянсова плочка ли?

Моята е капачка за оградни колци с размер 100x100. Щех веднага да ти я подарим,но те предвари един авер и я отнесе барабар с горелката..
Струва само два уева..
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: