Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
проблема ми е следния имам изградено парно на денивелация с два кръга, като към втория кръг имаше вързан бойлер и един радиатор. След преустройство към втория кръг махнах бойлера сложих лира и добавих още три радиатора с тръби с алуминиева вложка. Проблема е че за да се завъртят те на денивелация трябва прекалено много да се вдигнат радиаторите на високо. Та въпроса ми е следния мога ли да добавя помпа само на втория кръг и това ще повлия е ли на първия? Втория кръг тръгва от парно с 1 цол тръба, първия който е на денивелация тръгва на 2 цола. Ще ви приложа и една схема на инсталацията. Благодаря ви предварително.

Прикачен файл

Схема парно.jpg
Схема парно.jpg (72.57 KиБ) Видяна 1211 пъти
Andri01 - майстор
Как да се разбира " на денивелация"? Системата ти е без помпа? Топлата вода се върти чрез естествената конвекция на топлата вода? Интересна схема!?
bigdragon - майстор
qnci,
така или иначе ще слагаш помпа, включвай всички радиатори на помпата.
На въпроса ти:
При поставяне на помпа само на един участък от система с естествена циркулация (това е правилният термин) има голяма вероятност да се наруши циркулацията през участъка без помпа. Това може да се пресмята, но изисква много конкретни данни за конкретната система.
Bigdragon, благодаря за отговора. Проблема идва в това че разстоянието от другата страна на котела е прекалено близко до стената в която влизат и тръбите, а редукция от 2и1/2 цола до 1 цол за помпа е просто невъзможна в разстоянието което имам. Помпата която имам е 3 степенна, ако е на най-ниска скорост? По този начин има ли вариант да се случат нещата, като се забави циркулацията на помпата?

Прикачен файл

Без име.jpg помпа

Тема "Парно на денивелация добавяне на помпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: